Evenimentul Zilei > International > Zeci de oameni au MURIT în Siria în urma unor atacuri aeriene ale ARMATEI siriene
Zeci de oameni au MURIT în Siria în urma unor atacuri aeriene ale ARMATEI siriene

Zeci de oameni au MURIT în Siria în urma unor atacuri aeriene ale ARMATEI siriene

Violenţele continuă în Siria. Cel puţin 94 de civili, între care 20 de copii, au fost ucişi în atacuri aeriene lansate de armata siriană în ultimele două zile.

În atacuri au fost folosite rachete şi butoaie cu explozivi şi au vizat zonele controlate de rebeli de la periferia capitalei Damasc, provincia Alep (nord), provincia al-Hassakeh (nord-est), Deir al-Zour |(est) şi provincia Idlib (nord-vest). Conform Agerpres, citând DPA, se pare că au fost lansate cel puţin 285 de butoaie cu explozivi de elicopterele regimului sirian.

Guvernul sirian şi-a intensificat în ultimii ani raidurile aeriene folosind butoaie cu explozivi împotriva rebelilor care luptă pentru înlăturarea preşedintelui Bashar al-Assad. Organizaţiile pentru drepturile omului au condamnat în mod repetat utilizarea unor astfel de dispozitive improvizate, afirmând că sunt folosite la întâmplare, provocând multe victime civile, iar utilizarea lor reprezintă o crimă de război. Cel puţin 220.000 de persoane au fost ucise în conflictul din Siria început în martie 2011, conform activiştilor.