Poliția a declarat că nu mai puțin de 33 de turiști ruși au participat la cursurile organizate la un hotel din localitate. Totuși, doar 10 "instructori" au fost arestați duminică seara, aceștia fiind acuzați de nerespectarea legislației cu privire la imigrare, inclusiv de prestarea de servicii fără permis.
"Conducerea hotelului a declarat că nu a primit detalii despre eveniment, dar că sala a fost rezervată pentru un seminar și sesiuni de instruire", a declarat domnul Piyapong Ensarn, purtător de cuvânt al poliției din Pattaya. "Unii participanți au declarat că au fost nevoiți să plătească 20.000 de baht (640 dolari SUA), iar alții au susținut că au participat gratuit la eveniment".
Unul dintre suspecți a fost identificat ca Alexander Kirilov, în vârstă de 38 de ani, descris de poliție ca fiind organizatorul principal.

De asemenea, poliția a găsit tricouri albe imprimate cu sintagma "Sex Instructor" și diplome ce urmau a fi date celor care au participat la curs.
Stațiunea Pattaya, aflată la doar două ore de Bangkok, a devenit o destinație predilectă pentru soldații americani aflați în permisie, în timpul războiului din Vietnam.

Industria turismului sexual prosperă în Thailanda, în ciuda faptului că prostituția este ilegală în această țară, iar autoritățile depun eforturi pentru stăvilirea acestui flagel.
Totuși, Thailanda este foarte sensibilă cu privire la reputația sa pătată.
Chiar în această marți, autoritățile au trimis o scrisoare guvernului din Gambia, după ce un oficial din această țară a descris regatul thailandez ca fiind o destinație de interes pentru turiștii sexuali.(AP)