Editura Evenimentul si Capital

ÎNTÂMPLĂRI CARE PUTEAU RESCRIE ISTORIA. WINSTON CHURCHILL a fost călcat de o mașină înainte să ajungă prim-ministru

Autor: | | 0 Comentarii | 1336 Vizualizari

1931 La vârsta de cincizeci și șapte de ani, Churchill, împreună cu soția sa, Clementine, și fiica Diana sosiseră în New York City cu linia nord-germană Lloyd Europa cu două zile înainte.

Scopul a fost un turneu de patruzeci de conferințe în America de Nord, prin care Churchill spera să își refacă propriile finanțe, demolate în crahul de pe Wall Street din 1929. El se aștepta să câștige cel puțin 10.000 de lire sterline (335.000 de lire sterline, aproximativ 1,7 milioane dolari în banii de azi) din aceste evenimente.

De asemenea, i s-au oferit 8.000 de lire sterline de către Esmond Harmsworth, proprietarul cotidianului

​Pe 13 decembrie 1931, în jurur orelor 22.30, Churchill a încercat să treacă pe Fifth Avenue în New York City, dar a fost lovit de o mașină condusă de un mecanic șomer, Edward Cantasano. Accidentul a avut loc deoarece Churchill a uitat că în Statele Unite traficul vine din dreapta, în timp ce în Regatul Britanic mașinile vin din stânga.

Churchill era într-un taxi și căuta casa financiarului Bernard Baruch, dar nu-și amintea adresa lui. Pentru ca el să poată verifica o clădire în care spera că este Baruch, Churchill i-a cerut șoferului de taxi să se oprească în mijlocul Fifth Avenue, între strada 76 și strada 77. Churchill a ieșit din cabină în mijlocul străzii și s-a uită spre stânga. Văzând farurile unei mașini care se apropia la o distanță mai mare de 200 de metri, se gândi că era în siguranță și se îndrepta spre trotuar, uitând să se ferească de mașinile venind din dreapta lui.

A fost lovit de mașina condusă de Cantasano. Palamentarul britanic a suferit o rană grava în zona scalpului, precum și două coaste crăpate, fiind internat în spitalul Lenox Hill, unde mai târziu a spus poliției că accidentul a fost în întregime din vina lui.

Cu toate acestea, Cantasano, care s-a simțit vinovat, a sunat în repetate rânduri la spital pentru a vedea ce face Churchill. La rândul lui, preocupat de faptul că Cantasano ar fi învinuit și apoi avea dificultăți în găsirea unui loc de muncă, Churchill a aranjat să-l întâlnească la hotelul Waldorf-Astoria. Churchill a servit ceaiul cu Edward Cantasano și i-a dat o copie autografă a cărții sale „Războiul necunoscut”.

Numele lui Edward F. Cantasano a fost reținut greșit de jurnaliști la acel moment ca Mario Contasino, iar incidentul în sine a dispărut în cele din urmă în contextul vieții lui Churchill. Cantasano însuși a fost aproape uitat în întregime, până când interesul pentru eveniment a fost reînviat aproape 70 de ani mai târziu. (citește mai departe pe evenimentulistoric.evz.ro)

Liviu Dragnea, LOVITURA de GRATIE! Rares Bogdan: ”Confirm!”

Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Evenimentul istoric

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI