La o săptămână distanţă de când judoka Alina Dumitru a adus primul titlu olimpic pentru delegaţia României la Beijing, alte tricolore ne-au poleit sufletele cu aur. Canotoarele Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu (sâmbătă), atleta Constantina Diţă-Tomescu şi gimnasta Sandra Izbaşa (ambele, ieri) au triumfat în China, făcându-ne deosebit de mândri.

După ani de trudă în cantonamente, în care noţiunea de casă şi de familie s-a redus la stadiul de amintire fotografică, aceste doamne şi domnişoare merită admiraţia şi respectul întregii naţiuni.

În proba de 2 rame, Viorica Susanu (33 de ani) şi-a adjudecat a patra medalie de aur la Jocurile Olimpice, în vreme ce colega ei, Georgeta Andrunache (32 de ani), a ajuns cvintuplă campioană olimpică, egalând recordurile titanilor Nadia Comăneci şi Elisabeta Lipă.

La atletism, Constantina Diţă-Tomescu (38 de ani) a devenit prima româncă din istorie care a câştigat maratonul olimpic! Totodată, Puşa e şi cea mai în vârstă câştigătoare a competiţiei feminine! La gimnastică, în finala pe aparate, Sandra Izbaşa (18 ani) a fost înscăunată drept regina solului.

Viorica, Georgeta, Constantina şi Sandra, România vă aplaudă succesele formidabile. Sărut mâinile, campioanelor!

TEZAUR

România la Beijing 4 medalii de aur

> Alina Dumitru (judo, 48 kilograme), Viorica Susanu şi Georgeta Damian Andrunache (canotaj, 2 rame), Constantina Diţă-Tomescu (atletism, maraton), Sandra Izbaşa (gimnastică, sol).

> O medalie de argint Ana Maria Brânză (scrimă, spadă)

> 3 medalii de bronz Mihai Covaliu (scrimă, sabie), echipa feminină de gimnastică, echipajul feminin de 8Σ1 (canotaj)