Echipe mixte de control formate din reprezentanți ai Primăriei Constanța și ai Poliției Locale merg în acțiuni de consiliere și informare în parcurile, mijloacele de transport în comun și în zonele mai aglomerate din oraș.

”Surprinzător, tocmai persoanele cele mai vulnerabile în fața virusului COVID-19, bătrânii, nu respectă îndemnul de a sta acasă. Consideră că, dacă au trecut prin atâtea și au supraviețuit, niciun virus nu le va sta în cale”, spun reprezentanții primăriei.

Inspectorii le prezintă riscurile la care se expun atunci când ies din casă, le vorbesc despre cât de contagios este acest virus și le recomandă, încă o dată, să rămână la domiciliu.

De menționat că echipe ale Direcției Generale de Asistență Sociale sunt disponibile nonstop pentru a face cumpărăturile de strictă necesitate bătrânilor fără niciun ajutor, care pot suna la primărie.

“Toți avem exact aceeași putere în aceste momente. Este extrem de important să păstrăm igiena, să luăm toate măsurile ce ne sunt indicate și, mai ales, să evităm toate deplasările inutile. Vă rog din suflet, STAȚI ACASĂ!”, le transmite, pe Facebook, primarul Decebal Făgădău.