Banat

În prima zi a intervalului vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a valorilor termice diurne de 19 grade, apoi se va răci ușor, până spre 16 grade. Din 22 aprilie, temperatura aerului va crește din nou, spre medii ale maximelor de 23 de grade în data de 26 aprilie, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit. După această dată va urma o nouă răcire și până spre sfârșitul intervalului de prognoză, deși vor fi unele variații de la o zi la alta, maximele se vor situa în jurul a 22 de grade, în medie regională.

Temperaturile nocturne vor avea o tendință de scădere, în medie, de la 8 la 3 grade, în 22 aprilie. Ulterior acestei date, minimele termice vor fi în creștere, spre medii de 8… 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 26 aprilie.

Crișana

Până în data de 23 aprilie variațiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 17 grade. După această dată va exista o ușoară creștere a valorilor maxime, iar până la sfârșitul intervalului, deși vor mai fi variații de la o zi la alta, media regională a acestora va fi de 20… 22 de grade.

Media temperaturilor minime va scădea de la 6 la 2 grade în data de 22 aprilie, apoi va crește până în 28 aprilie, când va atinge 8 grade, iar până în ultima zi de prognoză nu vor fi oscilaţii termice importante. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 26 aprilie.

Transilvania

Variațiile termice diurne vor fi nesemnificative până în data de 23 aprilie, iar media acestora va fi de 14… 15 grade. Ulterior acestei date va exista o creștere ușoară spre o medie de 20 de grade, în data de 27 aprilie, iar până spre sfârșitul intervalului, deși vor fi ușoare oscilații de la o zi la alta, acestea nu vor fi importante.

Minimele termice vor marca o scădere, de la o medie regională de 5 grade în prima noapte, la o medie de -2… 0 grade, în data de 25 aprilie. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere, spre 5 grade, în medie regională, în data de 28 aprilie, iar până la sfârșitul intervalului de referință sunt estimate variații mici în regimul termic. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 26 aprilie.

Maramureș

Până în data de 22 aprilie, variațiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 15 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal. După această dată, va exista o ușoară creștere a temperaturii aerului, iar până la sfârșitul intervalului nu vor fi variații importante și media regională a maximelor va fi de 18… 20 de grade. Minimele termice vor fi în scădere de la o medie de 3 grade în prima noapte, până spre o medie de 0… 1 grad în data de 24 aprilie. Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința va fi de creștere ușoară până la medii de 6… 7 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 25 aprilie.

Moldova

Până în data de 22 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 12… 13 grade, caracterizând o vreme rece pentru această dată, apoi va exista o creștere ușoară spre o medie de 22 de grade. Din data de 27 aprilie temperatura aerului va scădea ușor și până în 29 aprilie, media regională a maximelor se va situa în jurul a 19 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 aprilie, de la o medie regională de 4… 5 grade, la o medie în jurul a 1 grad. Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 24 aprilie și media acestora va fi de 2… 3 grade. Ulterior acestei date, tendința va fi de creștere a temperaturii aerului, spre medii ale minimelor de 7… 8 grade. Estimările prognostice indică o probabilitate ridicată de ploaie după data de 26 aprilie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE