Prognoza meteo se anunță manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în toată țara, îndeosebi în Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, unde sunt anunțate perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

În capitală, vremea va fi instabilă. Meteorologii anunță averse și furtuni cu fulgere. Temperaturile maxime ating 31°C, iar minima nopții atinge 19°C. Vântul suflă cu 10 km/h dinspre NE, în rafale de 32 km/h. Cantitățile de apă vor fi însemnate: sunt așteptate 5 L/m². Furtuna continuă și pe timpul nopții.

Și în zona montană sunt așteptate averse și furtuni cu fulgere, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. Sunt așteptate temperaturi de 26°C la amiază și 14°C pe timpul nopții. Vântul suflă în rafale de 20 km/h, iar cantiatea de precipitații atinge 5 L/m². La munte, ploile vor continua și miercuri, 19 iunie 2019.