Volksbank, prima bancă adusă în faţa justiţiei de sute de clienţi

Volksbank, prima bancă adusă în faţa justiţiei de sute de clienţi

Câteva sute de clienți ai băncii Volksbank s-au adunat astăzi la Colegiul Național "Mihai Viteazu" din Capitală pentru a face ''planul de bătaie'' în viitorul proces cu instituţia de creditare.

Se așteaptă ca numărul celor care vor intenta proces băncilor să se ridice la câteva mii. Comisionul de risc este una din taxele pe care clienții o reclamă ca fiind una abuzivă, aceasta ajungând să fie în fiecare lună și până la 0,25% din soldul rămas.

Astfel că, la un credit de 100.000 de franci elvețieni, un client ar avea de plătit pentru început numai din acest comision 250 de franci în plus, care la ora actuală se ridică la aproximativ 800 de lei.

Potrivit lui Gheorghe Piperea, avocatul care-i va reprezenta pe debitori în instanță, dacă debitorii vor câștiga procesul, băncile vor fi obligate să le restituie toate sumele din comisioanele abuzive. Până atunci cei care au rate sunt sfătuiți să le plătească în continuare chiar dacă între ei și bancă se desfășoară un litigiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici unul din reprezentanții băncii nu a fost prezent la respectiva întâlnire, chiar dacă aceștia au fost invitați să participe la eveniment.