Liderul de la Kremlin a comunicat că Rusia va continua raidurile aeriene îndreptate contra “organizaţiilor teroriste” din Siria chiar şi în condiţiile intrării în vigoare a armistiţiului programat sâmbătă.

“În mod evident, bombardamentele împotriva grupurilor teroriste din Siria vor continua”, a declarat Putin la o întâlnire cu membri ai conducerii Serviciului federal de Securitate (FSB), conform gandul.info.

Cu toate că acordul de încetare a focului stabilit de SUA şi de Rusia ar urma să intre în vigoare sâmbătă în Siria, adversarii regimului Bashar al-Assad nu se aşteaptă ca armata siriană şi Rusia să îl accepte.

Rebelii susţinuţi de occident sunt consideraţi terorişti de către autorităţile siriene şi ruseşti.

Situaţia în Siria s-a agravat din primăvara anului 2011, când revoltele au fost reprimate violent şi a izbucnit un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste.

Conform ONU în urma ciocnirilor au murit 250.000 de mii de persoane.

În prezent, coaliţia condusă de SUA efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

La rândul ei, Rusia a lansat în toamna 2015 raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad.

Cu toate că Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident, autorităţile de la Moscova au susţinut mereu că nu fac altceva decât să atace doar poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic.