Evenimentul Zilei > Social > Când scăpăm de pandemie în România. Estimarea vine de la nivel înalt
Când scăpăm de pandemie în România. Estimarea vine de la nivel înalt

Când scăpăm de pandemie în România. Estimarea vine de la nivel înalt

Prin vaccinare, în 6-9 luni am putea scăpa de pandemie, susține Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. De asemenea, acesta a mai spus că respectarea regulilor le-ar câștiga timp autorităților.

În șase-nouă luni, prin vaccinare, pandemia ar putea fi oprită, a declarat Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Ministrul Voiculescu a mai spus că respectarea regulilor de către români le-ar mai câștiga timp autorităților.

Vlad Voiculescu despre vaccinare: „Este prima dată când avem o şansă reală”

„Prin respectarea regulilor, putem să câştigăm timp şi să salvăm viaţa celor mai vulnerabili. De scăpat din asta o să scăpăm prin vaccinare. Este prima dată când avem o şansă reală, o speranţă. Într-un timp definit, cât de cât definit, putem să vorbim despre 6-9 luni, am putea să scăpăm de această pandemie.

Gândiţi-vă cum vedeaţi lucrurile în martie anul trecut! Gândiţi-vă dacă nu cumva în martie anul trecut, sigur, când toţi credeam că o să fie de scurtă durată, dar dacă v-ar fi spus cineva că în iarna următoare o să fie mai rău.

Gândiţi-vă cum aţi fi primit atunci vestea că există un vaccin şi că există o scăpare! Nu cumva aţi fi zis: hai să vină mai repede şi hai să facem lucrurile cât mai repede?”, a afirmat ministrul la Antena 3.

Se deschid școlile pe 8 februarie?

În ceea ce privște redeschiderea scolilor pe 8 februarie, a spus că nu se poate asta decât în siguranță.

„Eu, unul, la fel ca majoritatea, dacă nu cumva toţi colegii mei din Guvern, ne dorim să mergem către redeschiderea şcolilor cât mai curând şi nu numai a şcolilor, ci şi a restaurantelor, cafenelelor şi a celorlalte entităţi.

Nu putem face asta decât în siguranţă. Şi dacă putem face asta pe 8 februarie sau ceva mai târziu, asta încă nu vă putem spune.

Nu vă putem spune pentru că nu ştim nici noi, nu avem încă cifrele. Aşteptăm să vedem cum evoluează numărul cazurilor în perioada imediat următoare. Vom vedea impactul zilelor de sărbătoare. Cred că ştie toată lumea că nu peste tot în ţară s-au respectat normele de distanţare socială şi de purtare a măştii”, a susţinut Vlad Voiculescu, luni, la Antena 3.