Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > EDITORIALUL EVZ : Ponta, cel mai fidel cititor al Bibliei lui Iuda
EDITORIALUL EVZ : Ponta, cel mai fidel cititor al Bibliei lui Iuda

EDITORIALUL EVZ : Ponta, cel mai fidel cititor al Bibliei lui Iuda

Victor Ponta nu este primul pesedist care ameninţă Evenimentul zilei. Nu este nici ultimul care moare de grija Evenimentului zilei. Dar este cu siguranţă cel mai puţin în măsură să ne dea lecţii.

Faptele: într-o emisiune de vineri seară, Victor Ponta a rostit de 4-5 ori numele ziarului pe care îl conduc. A zis că ne va cere să publicăm nu ştie ce dezminţire în cazul "Şova-Rovinari", în caz contrar ne dă în judecată, a spus că suntem Biblia lui Iuda, că ne-am predat (probabil lui Băsescu, la asta se referea) şi în general, că facem tot felul de porcării. Această hărţuire insistentă pe care cei doi lideri ai USL o practică cu Evenimentul zilei (pentru că şi Crin Antonescu ne acordă o atenţie specială) nu poate fi trecută cu vederea: ea relevă faţa hâdă din punct de vedere politic a celor doi preşedinţi de partid – o faţă lipsită de fair-play, de o ipocrizie greu de depăşit (chiar şi pentru Dâmboviţa) şi, cel mai grav dintre toate, o lipsă de reflexe democratice care ar trebui să dea de gândit celor care mai cred în steaua electorală a celor doi domni.
Să rămânem doar la cazul domnului Ponta, pentru moment. Liderul PSD a avut două interviuri în Evenimentul zilei, unul cu câteva zile înainte de congresul PSD când a fost debarcat Mircea Geoană, după pierderea alegerilor prezidenţiale, şi al doilea în septembrie anul trecut. Mesajele pe care le-a transmis în aceste doua interviuri i-au fost de mare folos, în două momente importante pentru cariera sa politică. Nu am impresia că am făcut ceva extraordinar atunci, la fel cum nu cred că facem ceva neobişnuit acum când scriem critic despre toate tâmpeniile pe care le face sau le spune. Când Victor Ponta va dori să transmită un mesaj politic responsabil şi nu ameninţări de doi lei va găsi la Evenimentul zilei aceeaşi deschidere ca şi până acum. Repet, domnul Ponta n-ar trebui să uite acel interviu dinaintea congresului PSD. Dacă totuşi a făcut-o, îl putem ajuta să-şi aducă aminte. Faţă de Mircea Geoană a fost lipsit complet de fair-play. Şi nici măcar nu îl judec, poate că din punct de vedere politic a fost un lucru normal, dar un trădător nu are dreptul să dea lecţii de consecvenţă şi să facă referiri, de o ipocrizie maximă, la Biblia lui Iuda. Să se uite în propria bibliotecă!
Evenimentul zilei poate da însă lecţii de consecvenţă. Cu modestie o spun, fără a dori să trasmit că facem un lucru extraordinar, ci doar ca să arăt că domnul Ponta nu poate spune că ne-am predat cuiva. Şi în acest caz Iuda este în altă parte. Evenimentul zilei este un ziar de dreapta, care sprijină măsurile, atunci când acestea sunt corecte, ale unui Guvern de dreapta şi ale unui Preşedinte de dreapta. Am făcut-o şi în 2009, când, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, am fost ameninţaţi de PSD şi am făcut-o şi când am susţinut măsurile de reformă ale lui Băsescu şi Boc, şi poate am devenit impopulari, chiar şi printre unii dintre cititorii noştri. În continuare credem că a fost o atitudine corectă şi acum începe să se vadă. Nu am câştigat nimic din asta: de la începutul crizei, ziarul a trecut prin mai multe restructurări şi reduceri de salarii pentru a micşora cheltuielile. Nu trăim din bani publici, cum o face de atâta vreme domnul Ponta. A spune că ne-am predat este o minciună crâncenă, pentru care domnului Ponta ar trebui să-i crape obrazul de ruşine.
În scandalul "Şova-Rovinari" domnul Ponta nu este o victimă. Informaţiile pe care le-am publicat în ziar erau bazate pe documente, liderului PSD i-a fost solicitat punctul de vedere, iar despre plângerea penală pe care a intentat-o preşedintelui Băsescu am scris prompt. O practică pe care nu o regăsim frecvent în instituţiile de presă unde Victor Ponta se simte confortabil atunci cînd spune prostii. Repet, acest caz nu este nici pe departe încheiat, iar domnul Ponta va avea ocazia să afle din ziarul nostru şi de acum înainte cum stă treaba. Nu cred că îi convine, şi probabil de asta ne ameninţă cu judecata. După cum spuneam, nu este nici primul, şi nici ultimul pesedist care ne ameninţă. Dar, probabil este cel mai Iudă dintre toţi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.