Evenimentul Zilei > Social > Vizitarea Deltei Dunării costă 5 lei pe zi
Vizitarea Deltei Dunării costă 5 lei pe zi

Vizitarea Deltei Dunării costă 5 lei pe zi

Turiştii vor plăti un tarif de vizitare a Deltei Dunării de cinci lei pe zi, 15 lei pe săptămână sau 30 de lei pe an.

Totodată, agenţii economici cu profil turistic din Delta Dunării vor trebui să achite o taxă anuală de 30 lei pentru fiecare loc de cazare.
Tot începând din acest an, taxele de autorizare pentru desfăşurarea activităţilor economice, de turism şi agrement în perimetrul Rezervației, stabilite de Consiliul Județean  Tulcea, la propunerea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, se împart în mod egal între bugetul judeţului pentru finanţarea activităţilor cu caracter economico-social de pe teritoriul judeţului, inclusiv al Deltei Dunării, şi bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din Deltă, proporţional cu numărul autorizaţiilor emise persoanelor de pe raza unităţilor respective.
Până la sfârșitul anului 2010,  turiştii care au  dorit să viziteze Delta Dunării au achitat o  taxă de vizitare  în valoare  de 10 lei. Scutiți au fost  elevii, copiii, studenţii, persoanele cu dizabilităţi, veteranii de război, foştii deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din Decembrie 1989.
Anul trecut, cei care doreau să viziteze Delta Dunării au fost obligați să achite chiar și o taxă de 20 de lei. Însă, la numai o lună de la instituirea ei, autoritățile au anulat prevederea pe motiv că taxa îi nemulţumea atât pe operatorii privaţi din turism, cât şi pe turişti, în condiţiile în care aceasta se suprapunea cu cea percepută de CJ Tulcea, cea de 10 lei.