Viscolul și ninsoarea au lăsat buimace autoritățile din județul Constanța

Viscolul și ninsoarea au lăsat buimace autoritățile din județul Constanța

Zeci de autoturisme sunt blocate pe drumurile din județul Constanța din cauza viscolul extrem de puternic, a vizibilității reduse și a sulurilor de zăpadă aduse de pe câmp pe carosabil. În afară de echipajele de la Drumuri Județene și cele de la Drumuri Naționale care acționează neîntrerupt pentru deszăpezire, autoritățile nu par să cunoască situația de pe teren.

Prefectura și Consiliul Județean Constanța nu sunt interesate să comunice situația din județ în condițiile în care viscolul și nămeții au blocat zeci de autoturisme cu oameni care sună la 112, cerând ajutorul autorităților. De la Prefectura Constanța se transmite că “nu sunt situații grave, derapaje, tamponări, fără complicații medicale, fără oameni blocați, iar primăriile acționează pe unde viscolește”.

Directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, Lucian Lungoci, spune că utilajele Regiei au intervenit pentru deblocarea drumului județean care leagă Topraisar de Mereni și Osmancea, mai multe mașini fiind scoase din zăpadă. Blocajul are loc din cauza viscolului care împinge zăpada de pe câmp pe carosabil. În aceste momente se lucrează la deblocarea mașinilor de pe drumul județean 391 dintre Mangalia și Negru unde zeci de autoturisme sunt prinse în mijlocul viscolului și al nămeților.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform surselor EVZ, apeluri de ajutor vin și de pe DJ 223 la ieșirea din Cernavodă spre Ștefan cel Mare. Vizibilitatea redusă și ninsoarea viscolită pun în dificultate și traficul pe DN 38 între Amzacea și Topraisar, DN 2A  între Nicolae Bălcescu și Mihail Kogălniceanu, dar și pe DN22 de la Tariverde spre Tulcea. ISU Dobrogea a luat legătura cu primăriile, dar și cu Direcția Drumurile Naționale și Județene ale căror echipaje intervin pe tronsoane pentru deblocarea căilor de acces.

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această seară cod galben de vânt puternic pentru județul Constanța valabil din această seară de la ora 23:00 până la 29 noiembrie, ora 2:00. Se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55 - 65 km/h cu viscol  și zăpadă spulberată.