Evenimentul ZileiActualitateVirgil Ianțu – ora de „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!” la Academia de Poliţie

Virgil Ianțu – ora de „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!” la Academia de Poliţie

Virgil Ianțu – ora de „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!” la Academia de Poliţie
Studenții  Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din București au fost prezenţi în număr mare, joi, 21 noiembrie, la întâlnirea cu Virgil Ianţu, gazda emisiunii-concurs de cultură generală pe teme despre țara noastră, „Câștigă România!”..

Discuţia cu tinerii a fost relaxată, presărată cu glume, comentarii şi numeroase întrebări. Pentru că mulți dintre cei aproximativ 200 de tineri aflaţi în sală sunt fani „Câștigă România!”, timpul a părut că se scurge prea repede.
Virgil Ianţu a vorbit despre experienţa sa de aproape 20 de ani în televiziune, despre culisele concursului de cultură generală difuzat de TVR 2, dar mai ales despre educaţie, cultură, valori şi principii. Vedeta TVR 2 s-a întâlnit cu aceeaşi ocazie şi cu comisarul şef prof. universitar dr. Veronica Stoica, rectorul Academiei de Poliție.

„Eu cred că unui om educat nu i se pot întâmpla lucruri rele în viaţă”, a subliniat Virgil Ianţu în discuţia cu studenţii şi a vorbit despre modelele sale. Dintre oamenii pe care i-a admirat, l-a amintit pe Florian Pittiş, iar cartea care l-a marcat este „Convorbiri cu Regele Mihai I al Romaniei”, de Mircea Ciobanu, după cum a mărturisit. „Găsiţi-vă modele şi o pasiune!”, i-a sfătuit el pe studenţi.

Cu sinceritate, gazda “Câştigă România!” a recunoscut respectul său pentru uniforma de poliţist şi despre ce crede că ar trebui să reprezinte această carieră şi respectarea legii.
Studenţii Academiei de Poliţie au mai fost curioşi să afle cum a primit Virgil Ianţu propunerea de a prezenta „Câştigă România!”, ce ar schimba în România de astăzi, dacă se gândeşte să plece din ţară şi chiar l-au rugat să facă recomandări în domeniul muzical. Gazda Câştigă România a premiat cu cărţi trei dintre cele mai inspirate întrebari.

„Mi-ar plăcea o ediţie specială „Câştigă România!” cu voi drept concurenţi şi cu întrebări specifice meseriei voastre. Vă invit să veniţi, este extraordinar la filmări şi nimeni nu a regretat. „Câştigă România!” este un loc unde puteţi să arătaţi cine sunteţi cu adevărat”, i-a sfătuit el pe studenţi. Mulţi au decis să se înscrie la preselecţiile concursului de cultură generală al TVR 2.

“Mă aflu pentru prima dată la Academia de Poliţie şi am întâlnit o generaţie de studenţi foarte faini. Meseria pe care au ales să o urmeze este frumoasă şi o respect. A fost o întâlnire care o să îmi rămână în suflet, pentru că sunt copii buni şi cu mult curaj: în primul rând pentru că au ales această carieră şi în al doilea rând pentru că s-au înscris la “Câştigă România!”. Mi-au plăcut întrebările lor şi mi-am dat seama încă o dată că este o generaţie de tineri frumoşi, deschişi la minte şi care ştiu ce vor”, a spus Virgil Ianţu.


Accesează: