"Detectivii au urmarit mai multe piste, insa cel mai important indiciu este acela ca membri ai organizatiilor nationaliste extremiste au fost implicati in atentat", a declarat sursa sub acoperirea anonimatului.

Explozia unei bombe plasate pe calea ferata a dus la deraierea trenului, in noaptea de luni spre marti. Mai multe vagoane au sarit de pe sine, iar zeci de persoane au fost ranite.

Nationalistii radicali sunt cel mai adesea implicati in atacuri stradale asupra imigrantilor din Rusia, insa e pentru prima oara cand sunt asociati cu un atac terorist.

Decapitare inregistrata

Tot ieri, politia rusa a intrat in alerta dupa descoperirea unei inregistrari video pe Internet in care mai multi neonazisti decapiteaza un barbat acuzat ca este "agent colonizator al Rusiei".

Inregistrarea ii prezinta pe neonazistii mascati intr-o padure si doi imigranti imobilizati sub un drapel nazist. Unul dintre captivi, cu picioarele imobilizate cu banda adeziva, este decapitat, iar capul ii este asezat pe trup. Al doilea imigrant este ucis cu un glont in cap.

Intitulata "Arestarea si executia a doi colonizatori veniti din Tadjikistan si Daghestan de catre Partidul rus national-socialist"

Imaginile au fost difuzate pe site-ul Livejournal.com, apoi retras, insa a revenit ulterior pe site-urile naziste. Cel care a difuzat filmul este un tanar neonazist de 24 de ani, din Krasnodar, care sustine ca primit inregistrarea prin e-mail, dintr-o alta regiune a Rusiei.