Evenimentul Zilei > Justitie > Vîntu şi Nelu Legionaru’, trimişi în judecată pentru șantaj
Vîntu şi Nelu Legionaru’, trimişi în judecată pentru șantaj

Vîntu şi Nelu Legionaru’, trimişi în judecată pentru șantaj

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi locotenentul său, Ion Ilie, zis Nelu Legionaru’, au fost trimişi în judecată, pentru comiterea infracţiunii de şantaj, în dosarul Realitatea TV – Sebastian Ghiţă.

Fostul patron al Realitatea TV şi Nelu Legionaru’ se află deja în arest preventiv, în acest dosar. Acesta a fost înaintat, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, spre soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Reamintim că Vîntu este acuzat de şantajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, în vederea denunţării contractului pe care acesta din urmă îl are încheiat cu Realitatea Media SA. Într-un final, Ghiţă a fost de acord să-i remită lui SOV, prin intermediul lui Nelu Legionaru’, suma de 150.000 de euro, astfel încât cei doi să nu pună în practică ameninţările cu moartea pe care i le-au adresat atât managerului Realitatea TV, cât şi familiei sale.

În paralel, Tribunalul Bucureşti nu a emis, astăzi, mandat de arestare preventivă, pe numele lui SOV, în dosarul în care acesta este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul director al FNI. Hotărârea nu este, însă, definitivă, ci poate fi atacată cu recurs.

Vîntu rămâne, totuşi, în arest, în baza mandatului existent pe numele său în dosarul Sebastian Ghiţă – Realitatea TV. Şi acest mandat urmează a fi luat în discuţie în maximum trei zile de la data trimiterii în judecată, adică de astăzi, când instanţa va trebui să se pronunţe asupra legalităţii arestării. Aceasta este o procedură juridică ce se aplică persoanelor trimise în judecată în stare de arest preventiv.

Legalitatea arestării se va discuta mâine, a stabilit instanţa, primul termen în proces fiind stabilit pentru 10 iunie.

Cine este Nelu Legionaru’
Ion Ilie, zis Nelu Legionaru’, a devenit cunoscut opiniei publice după ce numele său a fost vehiculat în scandalul privind o eventuală asasinare a şefului SIE de la vremea respectivă, Cătălin Harnagea. Sorin Ovidiu Vîntu ar fi fost dispus să plătească, atunci, un million de euro pentru asasinarea lui Harnagea, care ar fi trebuit să fie pusă în scenă cu ajutorul lui Nelu Legionaru’.
Vezi și:

  • Vîntu către Sebastian Ghiţă: „Am împuşcat sute de rakeţi, nu zeci, sute. Mă refer la propriu”

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: