Vin vremuri grele pentru"băieţii deştepţi": Contractele ar putea fi anulate

Vin vremuri grele pentru"băieţii deştepţi": Contractele ar putea fi anulate

Autorităţile s-au săturat de "băieţii deştepţi", iar Ministerul Justiţiei are termen până pe 23 februarie să anuleze anumite contracte.

Companiile respective nu au acceptat creşterea preţului la energia hidro iar ministerul Economiei a trimis contractele la ministerul Justiţiei cu termen până la 23 februarie pentru ajungerea la un acord comun între cele două ministere și anularea contractelor acolo unde este posibil, a afirmat Lucian Bode, ministrul Economiei.

Bode a precizat ca se doreşte reducerea duratei contractelor, a cantităţilor de energie livrate şi creşterea preţurilor. Unii traderi au acceptat prima condiţie, dar majoritatea nu a dorit creşterea preţurilor. Hidroelectrica vroia creşterea preţului până la 160 lei/MWh, cât reprezintă costul pentru populaţie, stabilit de ANRE. Potrivit ministrului, există un plan de rezervă în cazul în care nu se va putea anula contractul respectiv. Și FMI a atras atenția recent autorităților de la București să rezolve problema contractelor bilaterale. Citiți și: Ultimatum FMI: Aveţi 48 de ore să alungaţi băieţii deştepţi şi şase luni să lichidaţi Compania Huilei!

Ne puteți urmări și pe Google News