Buleandră l-a înlocuit pe Baltă la Buzău

Buleandră l-a înlocuit pe Baltă la Buzău

Prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, a fost eliberat astăzi din funcție, schimbarea fiind decisă în ședința de astăzi a guvernului, după ce premierul Victor Ponta a anunţat ieri, la comandamentul de iarnă de la MAI, că la propunerea ministrului de Interne, îl va schimba pe prefectul de la Buzău pentru că în ceea ce priveşte intervenţiile în situaţii de urgenţă "lucrurile nu au mers bine".

UPDATE. Gabriel Baltă ar urma să fie înlocuit de Maria Buleandră, care a condus până în prezent Biroul de control al legalităţii din cadrul prefecturii, au declarat pentru mediafax.ro surse oficiale. "Vreau şi în teritoriu toată lumea să-şi facă datoria şi vreau mai multă competenţă. Pe cei care îşi fac treaba o să-i laud, pe cei care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor îi înlocuim. La Buzău, înţeleg că lucrurile nu au mers bine, la propunerea ministrului de interne, mâine (n. r - miercuri) o să numim un alt prefect la Buzău capabil să facă faţă la aceste încercări şi este valabil pentru toţi ceilalţi reprezentanţi ai MAI şi ai Guvernului(...)", a precizat premierul.

Totodată, Ponta a spus că miercuri se va adopta în şedinţa de guvern o ordonanţă de urgenţă pentru constituirea unui Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă în carul MAI care va avea competenţa de a coordona şi alte forţe din alte ministere.

"Pe baza a ceea ce am constatat în aceste zile, vreau să ştiţi că mâine (n. r- miercuri), în şedinţa de guvern, vom adopta ordonanţă de urgenţă pentru constituirea unui Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă în cadrul MAI, dar cu capacitate legală de a coordona şi alte forţe din alte ministere în aşa fel încât să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice. MAI răspunde în principal de intervenţiile în situaţii de urgenţă, au şi capacitatea şi experienţa necesară şi vreau ca tot ceea ce nu a funcţionat bine, să funcţioneze de acum încolo", a mai spus Victor Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul le-a atras atenţia reprezentanţilor MAI că în aceste zile, când vremea severă ar putea pune în pericol viaţa unor oameni, prioritatea este de a nu exista cetăţeni izolaţi în locuinţe.