"Ieri, am răspuns la 11 întrebări pe care preşedintele Comisiei Europene le avea la adresa României, am transmis deja răspunsurile şi, de altfel, înţeleg că mâine voi prezenta aceste răspunsuri şi în faţa Parlamentului, un lucru care este absolut normal. Consider că păstrarea unui tip de monitorizare pe justiţie este un lucru util şi necesar, mai ales că este vorba de raportul pe ultimii cinci ani: asta este justiţia după 4 ani şi 10 luni cu domnul Băsescu şi două luni cu noi aflaţi la guvernare şi Băsescu preşedinte. Ceea ce sunt absolut convins- şi o să spun şi mâine în faţa Parlamentului – este că trebuie să îndeplinim în continuare condiţiile cerute de Comisia Europeană, dar cel mai important lucru este să facem un sistem de justiţie benefic românilor. Marea noastră problemă nu este Comisia Europeană, ci că românii nu au încredere în justiţie, că procesele durează prea mult, sunt hotărâri care denotă o practică neunitară, avem în continuare mari probleme de infrastructură, cu numărul de dosare pentru fiecare judecător", a spus premierul Victor Ponta. 
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins cererea grupului PDL ca premierul Victor Ponta să informeze plenul Camerei în legătură cu cele 11 puncte discutate la Comisia Europeană, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, precizând că cererea era neregulamentară.
Mai exact, preşedintele Camerei i-a solicitat lui Mircea Toader să spună care este articolul din Regulamentul Camerei în baza căruia poate fi chemat Victor Ponta pe această temă, urmând ca PDL să reformuleze cererea.