Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta se compară cu Tony Blair. Tu ce crezi, seamănă cu fostul premier britanic?
Victor Ponta se compară cu Tony Blair. Tu ce crezi, seamănă cu fostul premier britanic?

Victor Ponta se compară cu Tony Blair. Tu ce crezi, seamănă cu fostul premier britanic?

Victor Ponta și-a comparat ascensiunea politică cu cea fostului premier britanic Tony Blair, politcianul laburist care a condus Regatul Unit al Marii Britanii timp de 10 ani. Blair a readus Partidul Laburist la guvernare după o lungă perioadă de opoziție.

"Eu am fost ales preşedinte al PSD în 2010, mai repede decât îmi imaginasem chiar eu şi mai repede decât îşi imaginase chiar PSD-ul.  Într-o dezvoltare normală a partidului probabil că peste cinci sau zece ani aş fi putut fi lider al partidului. Din păcate, PSD a pierdut două alegeri la rând şi atunci a mers pe ideea unui lider tânăr care schimbă foarte mult în interiorul partidului, care schimbă structural modul de abordare a problemelor, care schimbă mesajul, comunicarea partidului.

Dacă vreţi, şi păstrând proporţiile, nu vreau să mi-o iau în cap cum spune românul, şi Partidul Laburist britanic l-a ales pe cel mai tânăr lider din istorie – Tony Blair – după ce a stat 18 ani în opoziţie, după ce tot au pierdut cu alţi lideri. Nu l-au ales de drag, l-au ales pentru că s-au gândit că asta e soluţia să câştige", a afirmat, azi, Victor Ponta într-un interviu pentru Agerpres.
În 2007, Mircea Geoană, președinte al PSD la acea vreme se inspira tot din modelul Tony Blair. Geoană l-a adus la București pe Matt Carter, fostă mâna dreaptă a lui Blair în Partidul Laburist pentru a oferi PSD consultanță în vederea câștigării alegerilor. Carter fusse prezenta drept o omul care i-a readus la guvernare pe laburiști după o perioadă de 18 ani de opoziție.
La acea vreme, Victor Ponta comenta ironic aducerea consultantului britanci pentru a ghida PSD în alegeri. : "Sper să nu trecem însă prin experienţa laburiştilor -18 ani în opoziţie- şi să trecem mai curând prin cealaltă experienţă a lor, alegeri de trei ori la rând câştigate.(…) Mi-aş dori să avem succesele laburiştilor, mai puţin Irakul ", spunea ironic Ponta îân august 2007.
CITIȚI ȘI : Strategul lui Blair il sfatuieste pe Geoana

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: