Conştient că sportul reprezintă un capitol sensibil pentru români, Ponta şi-a zis că e timpul să "marcheze": s-a întâlnit ieri, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, cu conducerea instituţiei, precum şi cu reprezentanţii celor 61 de federaţii sportive.
Profitând de prezenţa în sală a lui Mircea Sandu, premierul i-a cerut preşedintelui FRF să rezolve problema Universităţii Craiova.
Clubul oltean a fost dezafiliat de FRF, iar acum Universitatea Craiova îşi caută dreptatea pe la UEFA şi pe FIFA, pentru a fi repus în drepturi, după ce instanţele civile din România i-au dat câştig de cauză.
LPF şi FRF amână însă punerea în aplicarea a deciziei. "Din cele 40 de administraţii locale şi şase sectoare, un singur primar este femeie, dar nu aveţi nicio şansă să scăpaţi de acel primar, dacă nu rezolvaţi problema Universităţii Craiova! Nu scăpaţi de Olguţa (n.r.-Olguţa Vasilescu, primarul PSD al Craiovei)!", a făcut politică Ponta.
Şeful federaţiei i-a replicat: "Justiţia s-a pronunţat, dar există anumite proceduri". FIFA şi UEFA nu acceptă sub nicio formă implicarea politicului în sport.