Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta: „Imediat după alegeri voi accepta propunerea lui Băsescu de a fi premier”
Victor Ponta: „Imediat după alegeri voi accepta propunerea lui Băsescu de a fi premier”

Victor Ponta: „Imediat după alegeri voi accepta propunerea lui Băsescu de a fi premier”

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat în această seară că după alegerile parlamentare din acest an va accepta funcţia de prim-ministru dacă i-ar fi propusă de preşedintele Traian Băsescu. Prin această declaraţie Ponta şi-a nuanţat o poziţie exprimată în cursul zilei de azi prin care susţinea că "niciodată nu va fi premierul lui Traian Băsescu".

"Pentru prima dată am aflat şi eu aseară că domnul Băsescu nu exclude ideea ca eu să ajung premier. Probabil ceva fundamental s-a schimbat. Până acum spunea că nu mă va numi niciodată premier. Sunt absolut convins că dacă, după alegeri, vom avea majoritatea absolută, candidatul USL va fi prim-ministru. Imediat după alegeri voi accepta oferta", a declarat Victor Ponta în această seară la B1TV.
Preşedintele PSD şi-a reluat teza că oferta făcută de Traian Băsescu
a fost "neserioasă" spunând că în ziua de 6 februarie consultările cu Traian Băsescu au avut loc la ora 16.00, dar că aflase înainte "că domnul Ungureanu va fi prim-ministru".
Preşedintele PSD a declarat că nu crede în coabitarea cu Traian Băsescu şi că după ce va ajunge premier, dacă Băsescu va dovedi că nu se poate colabora, USL va începe demersurile de suspendare a preşedintelui.
De ce a refuzat Antonescun în numele lui Ponta

Victor Ponta a răspuns la una dintre întrebările care au survenit după dezvăluirea făcută de Traian Băsescu, şi anume de ce la consultările de la Cotroceni, la propunerea făcută de preşedinte Ponta a tăcut, iar Antonescu a refuzat în numele acestuia.
"Înţelegerea dintre mine şi domnul Antonescu este ca atunci când mergem la Băsescu să vorbească el, iar când suntem în parlament să vorbesc eu.
Discuţia fost absolut ironică între Crin Antonescu şi Traian Băsescu. A durat vreo 7-8 minte după care ne-am ridicat şi am plecat", a spus Ponta. 

Preşedintele PSD a acuzat Administraţia Prezidenţială că a dat publicităţii în mod trunchiat discuţia de la Cotroceni. "S-a scos o bucată din stenograme. Eu acolo am spus la un moment dat: «Haideţi să plecăm că ne pierdem timpul». Asta nu apare acolo", a spus Ponta.
Citiţi şi:

  • Băsescu, la taifas cu Cristoiu: "I-am propus lui Ponta să fie premier"
  • Victor Ponta: "Băsescu minte, nu mi-a propus funcţia de premier"
  • Traian Băsescu, în direct la TVR: Ponta trebuie să înveţe să nu mai trăiască în minciună
  • Daniel Constantin: Președintele a făcut referire la posibilitatea ca Ponta să fie premier
  • Ponta: Propunerea lui Băsescu a fost o bășcălie. Cer publicarea consultărilor cu PDL și UDMR
  • Iliescu despre propunerea lui Băsescu: O cacealma
  • Elena Udrea: Știam despre faptul că președintele îi va propune lui Ponta să fie premier. Ne-a spus cu o seară înainte
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News