Evenimentul Zilei > Actualitate > Premierul Victor Ponta, despre VERDICTUL DE PLAGIAT: Decizia Universităţii este una „politică”
Premierul Victor Ponta, despre VERDICTUL DE PLAGIAT: Decizia Universităţii este una „politică”

Premierul Victor Ponta, despre VERDICTUL DE PLAGIAT: Decizia Universităţii este una „politică”

Premierul Victor Ponta a acuzat că decizia Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept "comisie ad-hoc" special pentru el, este una "politică". Ponta a mai spus că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

"Potrivit Legii educaţiei făcută de domnul Funeriu, singura decizie recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, ANCS. Acea comisie s-a pronunţat definitiv, ieri, şi decizia ei arată că nu există plagiat. Facultatea de Drept a refuzat să încalce legea, iar ce se decide azi este o decizie politică, dovadă că nu am fost chemat niciodată să-mi exprim un punct de vedere. Atenţie! Este singura dată când nu am fost chemat, iar această comisie nu a funcţionat până acum niciodată. Este o comisie ad-hoc făcută special pentru mine", a declarat premierul Victor Ponta.
Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a decis, astăzi, că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, "prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele".

"Comisia îşi exprimă cu această ocazie serioase dubii privind calitatea actului de coordonare ştiinţifică în cazul analizat", se arată în raportul Comisiei de Etică.

Titlul de doctor în Ştiinţe Juridice, domeniul Drept, al lui Victor Ponta a fost obţinut în concordanţă cu legislaţia în vigoare în 2003 şi calificarea de plagiat în cadrul tezei sale de doctorat nu se poate susţine, a hotărât joi Consiliul Naţional de Etică, organism care funcţionează pe lângă ANCS, subordonată Ministerului Educaţiei.
CITIŢI ŞI:

  • La Voiculescu nu se vede plagiatul lui Ponta. Nici Agerpres nu dă ştirea
  • Cine l-a spălat pe Ponta de plagiat. Şeful Consiliului, specialist în agricultură.Printre membrii CNE, foşti politruci PCR
  • Mihai Gîrţu, profesor universitar, doctor în fizică: "Scandalurile de plagiat arată că societatea începe să se vindece"
  • Verdict UB în cazul tezei lui Ponta: PLAGIATOR! Verdict CNE: E curat ca lacrima
  • ACADEMICIENII i-au declarat RĂZBOI lui Ponta:"Plagiatul este evident. Cerem DEMISIA premierului"
  • SURSE: Universitatea din Bucureşti a decis: Ponta a PLAGIAT. Presiuni la adresa universităţii. Ponta: „Nici eu nu mai ştiu ce am făcut”
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.