Victor Ponta s-a jucat de-a revoluţionarul în Parlamentul României, cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură. Nu numai că şi-a convins colegii să vină îmbrăcaţi în pulovere şi cu brasarde tricolore şi să arboreze drapelul Revoluţiei din Decembrie ’89 – cu stema decupată – dar şi-a şi construit întreg discursul pe ideea că puterea este un nou PCR şi că USL va fi forţa revoluţionară care îl va răsturna de la putere.
Dacă în plen i s-a adresat lui Boc cu formula "Emil Bobu" şi i-a prezis Elenei Udrea aceeaşi soartă ca a Elenei Ceauşescu, Ponta a dat adevăratul spectacol abia pe holul Parlamentului, unde s-a dezlănţuit într-o ploaie de insulte la adresa miniştrilor PDL.
"Parlamentul se comportă ca MApN. Dacă azi Boc comasa Paştele cu Crăciunul, aceste oi parlamentare care stau în bănci ar fi votat", a declarat el. El a spus că "Emil Boc este la fel de stupid şi de incapabil ca Emil Bobu". "Noi vorbeam despre comasarea alegerilor, el vorbea ca prostul despre nu ştiu ce realizări economice", a comentat Ponta. Despre Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, preşedintele PSD a spus: "Uitaţi-vă cum seamănă Igaş cu Postelnicu, la fel de analfabeţi amândoi".
Din discursul lui Ponta nu putea lipsi Elena Udrea, despre care acesta a comentat că este "la fel de arogantă şi de lipsită de cultură ca Elena Ceauşescu".
Preşedintele PSD a mai susţinut că, odată cu comasarea, "ne-au mai luat un drept, dreptul la alegeri". "PDL e PCR şi în 2012 va trebui să facem o nouă revoluţie", a proclamat el.