• Azi am fost informat de ministrul Agriculturii asupra unei situaţii extrem de gravă. Un nou caz în care Traian Băsescu încearcă să însceneze acţiuni. E vorba de acte normative solicitate rămase încă în minister.
 • Mă bucur că ministrul Agriculturii a reuşit să depisteze această nouă înscenare a lui Traian Băsescu şi PDL
 • Băsescu şi cei de la PDL au acuzat de la început guvernul şi ministerul Agriculturii că va influenţa procesul pe care ministerul îl are cu ICA, unul dintre cei implicaţi fiind Dan Voiculescu.
 • Ministrul Agriculturii a cerut să fie informat tot timpul pentru a nu lăsa ca acuzaţiile formulate în avans să primească cel mai mic element de susţinere
 • Ieri, dna director Ella Ştefănescu, adusă de Gheorghe Flutur în 2005, împotriva normelor interne a trimis la Tribunalul Bucureşti, o adresă privind obiecţiuni la raportul de expertiză contabilă judiciară şi cu această ocazie a ataşat în mod ilegal o opinie separată a unui expert contabil cu care ministerul nu are niciu fel de relaţii contractual, o opinie separată care ar fi contrazis expertiza întocmită de către ceilalţi experţi contabili şi depusă deja la dosar
 • Prin vigilenţa dlui ministru s-a evitat naşterea unui subiect care urma să fie folosit săptămâna viitoare de PDL în campania referendumului
 • Am făcut un apel către memebrii Executivului să fie atenţi la înscenări până pe 29 iulie. Dacă suntem atenţi le putem demasca în timp
 • Vreau, ca prim-ministru, să le solicit lui Tarian Băsescu şi PDL-ului să înceteze şi să facă un singur lucru- să convingă poporul că merită să rămână.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că acea opinie includea o serie de detalii tehnice cOnform cărora prejudiciul estimat iniţial "s-ar reduce sau nu ar mai exista"."Astăzi dimineaţă am fost informat de către secretarul general că, acum două zile, la un termen pe care l-am avut în acest proces, Ministerul Agriculturii, printr-o adresă semnată de doamna director a Direcţiei Juridice, a cerut opinie separată vis-a-vis de raportul pe care l-au prezentat alţi evaluatori din partea ÎCCJ, opinie separată care prevede câteva chestiuni tehnice conform cărora prejudiciul estimat iniţial s-ar reduce sau n-ar mai exista în acest proces", a spus Daniel Constantin.
Întrebat de jurnalişti ce anume relevă că acest caz ar fi legat de Băsescu şi PDL, ministrul a răspuns că "este evident" că o astfel de intervenţie în timpul campaniei conduce la această idee, mai ales că nu exista un contract încheiat între minister şi expertul independent care a redactat acea opinie separată.
Cazul Balaban Grăjdan
În procesul „Trofeul Calităţii”, în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Balaban Grăjdan, a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o hârtie prin care declara că ISC nu a înregistrat nici un prejudiciu.
Grăjdan fusese numit în funcţie de numai patru zile, când a depus hârtia care îl spăla pe Năstase. În faţa scandalului, Ponta l-a demis.
Una dintre primele măsuri ale premierului, după instalare, fusese trecerea Inspectoratului de Stat în Construcţii în subordinea sa personală.
Prejudiciu de peste 60 de milioane de euro
Dan Voiculescu este acuzat pentru privatizarea Institutului de Cercetări Agricole de la Băneasa, care a fost subevaluat cu peste 60 de milioane de euro.
Ministrul Agriculturii, este parte vătămată în proces, având de recuperat de la Dan Voiculescu acest uriaş prejudiciu. Pe de altă parte, ministerul este condus acum de Daniel Constantin, care are la Voiculescu o datorie personală de aproape 300.000 de euro.
La sfârşitul lunii iunie, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut Instanţei Supreme declinarea dosarului său privind privatizarea ICA la Tribunalul Bucureşti, după ce le-a înmânat judecătorilor hotărârea publicată în Monitorul Oficial care atestă că Voiculescu nu mai este senator.
Hotărârea Senatului prin care constata încetarea calităţii de senator a lui Dan Voiculescu este unul dintre primele acte oficiale apărute joi, 28 iunie, în Monitorul Oficial, la câteva ore dupa ce Guvernul Ponta anuntase că va trece instituţia în subordinea sa.
CITIŢI ŞI:

 • Ponta, despre Grăjdan: „Nu pot numi numai îngeri”
 • Victor Ponta: Nu am vorbit în viaţa mea cu domnul Grăjdan
 • Ponta îşi asumă greşeala Grăjdan: A fost cu ghinion. Plătesc politic. Nu mai ascult sfaturile colegului care mi l-a propus
 • Vanghelie se leapădă de demisul Grăjdan: Vă spun mot-a-mot. E un dobitoc