Tânăra originară din Lesotho a declarat pentru ziarul italian "Reppublica" că îi mulţumeşte lui Bruno Musci pentru faptul că a apelat poliţia şi a fost cel care care a salvat-o în acest fel de la un posibil deznodământ tragic.

Prima întâlnire dintre victimă şi cel care a contribuit la salvarea acesteia a fost una emoţionantă. Conform articolului publicat în ediţia de astăzi a ziarului italian, tânăra nu a încetat să îi mulţumească şi s-a referit la cei doi italieni ca la doi îngeri păzitori.

Imediat după ce a vizitat-o pe tânără, Bruno Musci e declarat că "până la urmă cineva acolo sus există. Dacă m-aş fi oprit acolo câteva minute mai târziu sau dacă nu nu m-aş fi oprit deloc şi aş fi mers înainte, probabil că lucrurile ar fi avut o altă întorsătură."

Cazul Ioan Rus este acum în atenţia autorităţilor italiene şi române. Chiar dacă până în acest moment românul arestat nu a cerut asistenţa consulară, autorităţile române au făcut deja demersurile necesare pentru a-l vizita pe Ioan Rus în închisoare.

Conform publicaţiei italiene "TG Com", purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Ilie Bănica, a declarat că autorităţile celor două state vor colabora în privinţa cazului Ioan Rus. Publicaţia "Roma Uno" prezintă astăzi şi declaraţia judecătorului care a analizat cazul lui Ioan Rus, Andrea Vardaro.

Acesta a scris pe ordinul de arest preventiv faptul că agresorul "a abuzat de victimă, obligând-o la acte sexuale în diferite moduri". Românul Ioan Rus (37 de ani), care pe data de 17 aprilie a atacat o studentă de origine africană la marginea unui cartier rezidenţial din Roma se află acum în închisoare Regina Coeli.

Citeşte despre cazul Ioan Rus aici
Citeşte prima declaraţie a victimei imediat după atac aici