Viata dupa "Ochii tai"

Viata dupa "Ochii tai"

E micuta si plina de viata, rade si fredoneaza tot timpul, incat ai senzatia ca nu sta locului nici macar in somn.

Pe Ana Maria, interpreta cunoscutei piese „Ochii tai” o puteti vedea, in calitate de actrita, in „Piata Divertis”.   

Dupa ce a disparut o vreme din atentia publicului, am revazut-o, acum cateva luni, alaturi de baietii veseli de la Divertis, in rolul Julietei.  Fetita care canta cu voce clara si profunda „Ochii tai” s-a transformat intre timp intr-o tanara constienta de farmecul pe care il degaja si foarte stapana pe calitatile ei.

Renuntase la ideea de a mai canta si venise tocmai din Cluj la Bucuresti ca sa urmeze cursuri de Regie ale facultatii Hyperion. Chiar in ziua cand implinea 20 de ani, pe 17 ianuarie, Catalin Maruta a invitat-o in „garsoniera” lui. Ana Maria a facut ce stia ea mai bine, si-a pus vocea la bataie, si a impresionat pe cineva care urmarea show-ul din fotoliul de acasa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Julieta lui Toni Grecu

„In pauza publicitara, Toni Grecu l-a sunat pe Maruta si m-a cerut la telefon. Mie mi s-a facut rau, ce sa vorbeasca Toni cu mine, ce-am facut? In aceeasi seara m-am intalnit cu el si cu ceilalti membri ai echipei. Stiam ca in emisiunile lor mai apar artisti, in calitate de guest-star, intr-un episod, doua. Dar nu mi-am imaginat ca va dura atat de mult colaborarea noastra. Mai mult, eu nu mi-am dorit niciodata sa fiu actrita, mai ales una de comedie. Ma regasesc mult mai bine in rolurile dramatice. Am dat o proba si am fost admisa „, povesteste Ana Maria cum a ajuns s-o interpreteze pe Julieta.

Incantarea ei a fost si mai mare cand a sesizat asemanarile ei cu personajul pe care urma sa-l interpreteze. „Toni mi-a spus: ‚uite, noi cautam o razvratita care fuge de acasa, o nabadaioasa exuberanta, o incapatanata’. M-am bucurat, pentru ca istoria ei semana putin cu a mea, si eu „fugisem” intr-un fel de acasa, la Cluj, cand mi-am dat seama ca Simleul Silvanei nu ma mai incape”.

Prieteniile s-au legat foarte repede pe platourile de filmare. Daniel Buzdugan, „Romeo al ei” din scenariu, Toni, Gyuri Pascu, Monica, Jojo au facut-o sa se simta ca pestele in apa atat in fata camerelor, cat si in spatele lor.   

Sase ani de cautari

Ana Maria castiga trofeul la Festivalul de la  Mamaia din 2001, cu piesa, devenita hit, „Ochii tai”. De la acel moment s-au scurs 6 ani in care Ana Maria a mai lansat pe piata patru albume, dar niciunul dintre cantecele continute de acestea nu a ajuns sa egaleze primul triumf de pe scena.

„Ochii tai”,  „Vine seara de Craciun”, „Primul dans” si Cantece pentru tine” au oglindit perioada de trecere prin adolescenta, dar si drama pierderii tatalui, tocmai de aceea Ana Maria le considera drept extensii ale propriilor emotii. O mare parte dintre versurile de pe ultimul album au fost scrise chiar de ea, dintr-o nevoia de a-si sublima si de a alina dorul pentru persoana atat de iubita si disparuta.

Dupa momentul Mamaia, presiunea celebritatii obtinuta peste noaptea au derutat-o pe adolescenta de numai 14 ani. Influentata si de parinti, dar si de apropierea examenelor, Ana Maria s-a retras in Simleul Silvanei, orasul in care s-a nascut, si s-a pus cu burta pe carte.

„Citeam enorm si ascultam muzica. Am trecut prin perioada Cioran, Eliade, cumva ma izolasem si nu ma simtem prea bine printre colegii meu de liceu care ma priveau ca pe o ciudatenie. Traisem anumite experiente, vazusem ce inseamna un oras mare in care lucrurile se misca altfel, simteam ca ma sufoc in oraselul acela mic”.

Si cum Simleul Silvanei nu mai era destul de incapator pentru visele ei, Ana Maria a decis sa se mute la Cluj. S-a transferat singura la un liceu cu profil filologic din Cluj si si-a cumparat din banii ei, obtinuti in perioada cand piesa „Ochii tai” se difuza in nestire, o pianina. A urmat perioada cea mai frumoasa din viata ei, in garsoniera vopsita in galben si portocaliu dintr-o casa interbelica, pierduta pe stradute labirintice.

„E perioada in care am trecut prin toate experientele necesare, de la prima dragoste la primul trei in catalog si la ‚hai sa fumam in curtea scolii’”, povesteste Ana Maria.

A si suferit din plin pentru ca muzica ei nu prea avea cautare. Asa ca s-a gandit ca cel mai bine ar fi sa urmeze o facultate care sa ii puna in valoarea pasiunea pentru scris. A dat la Regie, Jurnalistica si Litere in Bucuresti, iar acum e studenta, in primul an, la trei facultati.

Crede ca incet, incet va fi nevoita sa renunte, din lipsa de timp, la doua dintre ele, dar se vede, in final, scriind scenarii si manevrand echipe de filmare din postura de regizor. In ce priveste muzica, deja e implicata in realizarea unui nou album, multumita unor prieteni care i-au reamintit ca e strigator la cer sa nu iti pui in valoarea harul.