Viaţa bate filmul: sinucigaşul şi-a omorât salvatorul

Viaţa bate filmul: sinucigaşul şi-a omorât salvatorul

Un bătrân de 62 de ani a salvat din fântână un tânăr care urla: "Lasă-mă să mor!". După şase luni, tânărul l-a ucis în bătaie pe binefăcătorul său, exact ca în fabula cu şarpele încălzit la sân.

Dumitru Tâmplaru de 62 de ani din Dănciuleşti Gorj a fost omorât în bătaie chiar de tânărul căruia în urmă cu doar şase luni i-a salvat viaţa.

20 de ani, fără şcoală, stătea mai mult beat decât treaz

Vasile Manu, de 20 de ani, provine dintr-o familie dezorganizată, n-are prea multă şcoală şi munceşte ca zilier pe unde apucă. "Este înregistrat în evidenţa medicului de familie din localitate cu probleme psihice şi nu are voie să consume alcool. El însă stătea mai mult beat decât treaz şi adesea devenea violent. Sărea uşor la bătaie", a declarat primarul comunei Dănciuleşti, Ion Andronescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai în ultimul an poliţia l-a amendat de cîteva ori pentru tulburarea liniştii publice, iar pe rolul instanţei sunt şi trei dosare penale pentru furt calificat.

S-a aruncat în fântână. Îngerul păzitor l-a salvat

De multe ori, beat fiind, a încercat să îşi pună capăt zilelor. Ultima tentaivă de suicid a avut loc cu aproape o jumătate de an în urmă.

"A plecat de la birt pe patru cărări şi s-a aruncat într-o fântână lângă casa lui Dumitru Tâmplaru. Bătrânul l-a văzut şi a reuşit să-l scoată înainte să se înece. Urla, striga să îl lase în pace să moară", îşi aminteşte o angajată a primăriei care a fost la faţa locului.

"A ajuns să omoare tot din cauza băuturii care îi întuneca minţile. N-a ascultat niciodată de nimeni. Eu n-am avut ce să-i fac", se plânge Lenuţa Manu, mama tânărului.

Tatăl lui Vasile a murit în urmă cu opt ani de TBC, iar maică-sa s-a recăsătorit de câteva ori. Este cel mai mic dintre cei trei copii ai familiei Manu, singurul fără ocupaţie.

L-a bătut şi l-a lăsat să moară ca un câine în drum

Ziua de joi, 6 octombrie, Vasile Manu şi-a petrecut-o la bar împreună cu victima, Dumitru Tâmplaru şi încă un consătean, Ilie Daniel Cismaru, de 33 de ani. Spre seară cei trei s-au luat la harţă, iar în final au început să îşi care pumni şi picioare.

Vineri dimineaţa, la ora 7.20, trupul bătrânului Dumitru Tâmplaru a fost găsit fără suflare lângă casă de către un vecin care a sunat la 112. "Avea faţa umflată şi plină de vânătăi, hainele rupte. A murit ca un câine în drum, asta i-a fost soarta. Dacă îl lăsa să moara pe nebunul ăla atunci când s-a aruncat în fântână, acum trăia. Nu degeaba spune o vorbă din bătrâni că pe cine nu laşi să moară , nu te lasă să trăieşti", povesteşte nepotul Nicolae Tâmplaru, cel care a avut misiunea să anunţe restul familiei despre crimă.

Agresorul ar putea primi 25 de ani de închisoare

Victima prezenta numeroase lovituri pe corp, anchetatorii stabilind după primele audieri că moartea a fost generată de bătăile aplicate de cei doi tineri. Ei sunt cercetaţi pentru omor calificat. În prezent sunt arestaţi preventiv pentru 29 de zile", a declarat Daniel Tica, purtător de cuvînt IPJ Gorj.

Agresorii Vasile Manu şi Ilie Daniel Cismaru riscă 25 de ani de închisoare.

"S-a aruncat într-o fântână lângă casa lui Dumitru Tâmplaru. Bătrânul l-a văzut şi a reuşit să-l scoată înainte să se înece." MARIA G., funcţionară la Primăria Dănciuleşti (Gorj)

SFÂRŞIT TRIST

Dumitru Tâmplaru, "pâinea lui Dumnezeu"

Dumitru Tâmplaru era singur acasă de şase ani, soţia şi cei patru copii fiind plecaţi în Italia pentru un trai mai bun. Bătrânul se ocupa de firma unuia dintre fiii săi.

"Era pâinea lui Dumnezeu, ajuta pe oricine îi cerea ajutorul. Mai bea şi el uneori, cred că de singurătate. La 62 de ani, singurătatea este urâtă. Nu îmi explic cum de ajuns să stea la masă în ziua aceea cu nebunul ăla. Manu era un scandalagiu, bea două pahare şi sărea la bătaie", susţine nepotul victimei, Nicolae Tâmplaru.

Pentru înmormântare a venit toată familia bătrânului din Italia.