În primul rând, potrivit punctajului de azi, liberalii mizează pe trezirea sentimentelor naţionaliste şi sunt sfătuiţi să susţină că "în ciuda imixtiunii nepermise a lui Viktor Orban", românii s-au prezentat la vot.
"În ciuda boicotului dictat de PDL şi a imixtiunii nepermise a lui Viktor Orban în viaţa noastră politică internă, românii au ieşit masiv la vot pentru a-şi exprima opţiunea. Este evident că Traian Băsescu nu mai are nici un fel de legitimitate şi nu se mai poate întoarce la Cotroceni, ignorând votul a 8 milioane de români. (…)Din punct de vedere politic, Traian Băsescu este demis", precizează punctajul PNL pentru astăzi.
Apoi, liberalii pot adăuga că Traian Băsescu şi PDL au boicotat referendumul pentru că "se agaţă de putere".
"PDL a viciat în mod deliberat votul şi participarea, prin boicotarea referendumului. Referendumul s-a desfăşurat respectarea regulilor democratice. Acest lucru a infirmat încă o dată acuzaţiile aberante şi mincioase pe care propaganda PDL le-a adus în zilele precedente, tema iresponsabilă a “loviturii de stat” şi teoria fraudării, care trebuiau să justifice agăţatul cu orice preţ de putere al lui Traian Băsescu şi a grupării din jurul său. În nici un stat european şi în nicio ţară democratică un preşedinte sau lider politic nu îşi opreşte cetăţenii să-şi exprime voinţa politică", mai precizează mesajele interne ale PNL.
Nu în ultimul rând, se arată în punctajul liberalilor, trebuie indusă ideea că în ciuda faptului că la urne nu s-a atins pragul necesar validării referendumului, 8 milioane de români s-au prezentat la referendum, cifră care nu trebuie ignorată.
"Nimeni nu are dreptul să ignore şi sfideze voinţa celor 8 milioane. Comparaţia cu scrutinele precedente este cât se poate de relevantă:În 2009, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, primii 3 clasaţi (Mircea Geoană, Traian Băsescu, Crin Antonescu) obţinând împreună 8 milioane de voturi. În turul II, Traian Băsescu a obţinut 5,2 milioane. La alegerile parlamentare din 2008, toate partidele care au intrat în Parlament au obţinut împreună 6,2 milioane de voturi.La prezidenţialele din 2004, Năstase şi Băsescu au obţinut împreună în turul I 7,7 milioane de voturi, iar în turul II Băsescu a câştigat cu 5,1 milioane de voturi", mai precizează mesajele interne ale PNL.
La referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, potrivit Biroului Electoral Central, prezenţa la vot (după centralizarea datelor din 97,52% din secţiile de vot) a fost de 46,13%. Referendumul este validat doar dacă se întruneşte cvorumul de 50% plus unul din alegătorii înscrişi pe liste. 
CITIŢI ŞI:

  • Ce nu s-a văzut la televizor în ziua votului: ghicitorul în palmă, votanţii ritualici şi protocolul de la partid
  • Numărătoare paralelă PDL: 45,45% prezenţa la urne. Estimare BEC: 45,92%
  • Antena 3, marea intoxicare: CIFRA scoasă din burtă care să acopere FRAUDA la referendum. Ce ascunde marja de la BEC
  • Dăm 10.000 de euro! Stai cu ochii pe fraude
  • USL pregăteşte o mineriadă la Vila Dante în ziua referendumului. Vanghelie îşi activează combatanţii la "Ziua porţilor deschise". Serviciile secrete sunt în alertă
  • DE CE NU MERG LA REFERENDUM. Mircea Mihăieş: Referendumul nu e ceva obligatoriu