Vreau să le mulţumesc foarte mult tuturor celor care mi-au făcut oferte publice de a candida în judeţele lor, dar şi celor care mi-au făcut oferte informale. Toate acestea m-au bucurat foarte mult, pentru că imi dovedesc mie că activitatea de ministru a fost apreciată de cei cu care am colaborat, primari, preşedinţi de consilii judeţene. Am convingerea că nenumăratele proiecte finalizate sau aflate în derulare pe care le-am promovat au contat pentru comunităţile pe care aceştia le reprezintă", a spus Elena Udrea.
Deputatul PDL a mai declarat că propunerile pe care le-a primit demonstrează faptul că se bucură de susţinerea mai multor colegi din partid. 
"Pe de altă parte, este un semn că mă bucur de susţinerea mai multor colegi de partid.Tuturor acestora le mulţumesc foarte mult pentru gândurile şi lucrurile frumoase pe care le-au spus despre mine şi îi asigur în continuare de tot respectul şi consideraţia mea", a spus Elena Udrea.
Elena Udrea a fost ofertată să candideze la alegerile parlamentare de organizaţiile PDL Neamţ şi Harghita. Liderul PDL Harghita, Adrian Trif, i-a propus, ieri, Elenei Udrea să intre în cursa electorală, în colegiul pe care l-a trimis în Parlament pe actualul ministru de Interne, Mircea Duşa. Cu o zi în urmă, şi preşedintele filialei PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, a invitat-o pe Elena Udrea să candideze în unul din cele 11 colegii.
În Bucureşti, conform unui sondaj intern al democrat-liberalilor, Elena Udrea ar avea în colegiul pe care îl reprezintă în Parlament şi anume Colegiul 25 Bucureşti, o intenţie de vot de 38%. În ciuda scorului Elenei Udrea, acesta este un caz singular la nivelul Capitalei pentru democrat-liberali, care nu stau deloc bine în Bucureşti. Astfel, comparativ cu rezultatul obţinut la alegerile locale din iunie, se pare că organizaţia a mai scăzut în intenţia de vot.