Asistentul secretarului de Stat a spus că, după părerea sa este "o coincidenţă" faptul că premierul Ponta a avut "alte obligaţii" de onorat în timpul vizitei sale la Bucureşti, subliniind că nu vrea să se implice în dezbaterea politică internă din România.,, A fost, sincer, o întâmplare faptul că eu am putut veni în România într-o zi în care el avea alte obligaţii,, a precizat Nuland.
,,Premierul a fost primit de vicepreşedintele Biden nu demult, a fost o vizită bună. Sunt încrezătoare că mesajele transmise ministrului de Externe vor fi transmise mai departe,, a spus Nuland.
Premierul Victor Ponta a refuzat să se întâlnească cu Subsecretarul de Stat al SUA, Victoria Nuland. El a declarat, ieri, pentru Hotnews.ro că nu este în ţară. Cu o zi înainte, consilierul lui Ponta, Gyorgy Frunda, a explicat însă că Nuland nu este de rangul premierului şi a decretat că "România nu este colonie".
"Mi se pare puţin cu un aer de superioritate, ca şi cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, trăim într-o lume globalizată, făcem parte din sisteme strategice de apărare, dar ce ar fi dacă spunem că am merge noi în SUA să verificăm situaţia condamnărilor la moarte, care contravine tuturor convenţiilor interna­ţionale sau că mergem să verificăm decizia Parlamentului din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana. (…) Nu e aroganţă, dar arată o anumită superioritate a Unchiului Sam", a spus Frunda. El a adăugat că România nu este o colonie şi "refuză" ideea că ne este este "inspectat nivelul statului de drept".

CITIŢI Şi:
  • Victoria Nuland: America vrea un Guvern CURAT şi puternic. Politicul nu trebuie lăsat să se AMESTECE în justiţie
  • Victor Ponta fuge de emisarul american, Victoria Nuland