Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenţie la imitaţiile periculoase: săpunul lichid, fructele din plastic şi lumânările decorative vă pot omorî copiii
Atenţie la imitaţiile periculoase: săpunul lichid, fructele din plastic şi lumânările decorative vă pot omorî copiii

Atenţie la imitaţiile periculoase: săpunul lichid, fructele din plastic şi lumânările decorative vă pot omorî copiii

Imitaţiile periculoase sunt acele produse care par a fi altceva decât sunt de fapt, punând în pericol sănătatea şi securitatea consumatorilor, în special a celor cu vârste mai fragede.

Articolele menţionate sunt cele care, deşi nu sunt produse alimentare, au o formă, miros, culoare, prezentare, ambalaj, etichetă, volum sau dimensiune astfel încât este previzibil să fie confundate de consumatori, în special de copii, cu produsele alimentare şi.
„În consecinţă, introduse în gură, supte sau înghiţite, caz în care această acţiune poate implică riscuri precum sufocare, otrăvire, perforarea sau obturarea tubului digestive”, sunt de părere reprezentanţii Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS).
Evitaţi lumânările în formă de fructe
Unele dintre produsele care pod deveni periculoase sutn lumânări în formă de fructe. Nici uleiurile de baie nu sunt lipsite de pericol, acestea pot fi confundate cu băuturi alimentare.
Alte articole dăunătoare sunt produse de larg consum altele decât alimente, care au formă, miros, culoare, mod de prezentare a ambalajului, etichetă, volum sau mărime care îl pot determina pe consumator – în special pe copii, să le confunde cu alimentele sunt considerate imitaţii periculoase.
Unul dintre exemple este de dat de fructele de plastic. Din această categorie de produse mai fac parte uleiurile aromate ce seamănă cu jeleurile de fructe, uleiurile de baie şi săpunurile lichide care pot fi confundate cu băuturi comestibile, lumânări ornamentale care seamănă cu alimentele (fructe), produse de decor din material plastic sub formă de alimente.
Imitaţiile trebuie ţinute departe de copii
Din acest motiv acest tip de articole trebuie depozitate în cu totul alte spaţii decât cele care sunt la îndemâna copiilor. În dulăpioare de baie care nu pot fi deschise de cei mici sau pe mobila mai înaltă care să-i împiedice pe copii să ajungă la ele. Nu este recomandat ca fructele de plastic sau lumănările decorative să fie puse pe măsuţe mici, dacă aveţi copii de vârste fragede.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: