Moore a ales în mod ironic faimoasa „Zi a Pământului” (22 aprilie) pentru a-și difuza gratuit documentarul „Planet of Humans”, în care denunță mitologia „Revoluției Verzi” și afacerile grase și veroase care se fac în spatele ei.

Va fi dificil de acum încolo să mai justifice cineva orice nou „Green Deal”, care să dorească injectarea unor sume uriașe de bani în energiile refolosibile, comentează Dreuz.

În ciuda tuturor „climato-credincioșilor”, de la Robert de Niro la Madonna, de la Juliette Binoche la Greta Thunberg, Michael Moore a recunoscut în cele din urmă evidența: că Regele Verde este gol.

Departe de a fi „curate”, „verzi”, „ecologice”, energiile refolosibile sunt în realitate un mare eșec, care, în plus este și murdar, poluant și distrugător al planetei.

Incendiarul documental „Planet of Humans” („Planeta Oamenilor”), produs de Michael Moore și regizat de Jeff Gibbs, a înregistrat în mai puțin de o lună peste 7 milioane de vizualizări pe YouTube.

Tabăra Stângii clocotește de furie. Unii dintre ei – cum ar fi activistul Josh Fox și climatologul Michael Mann – au încercat retragerea filmului de către distribuitorii săi.

Când au văzut că nu reușesc – documentarul rămânând disponibil pe internet în mod gratuit – au făcut un pas în spate, încercând să se justifice: „Nu am vrut să le facem mai multă publicitate”.

„Ar trebui să fii de piatră ca să nu izbucnești în râs la gemetele, scrâșnirile din dinți și decolorarea generală a Verzilor provocate de această bombă anti-energii refolosibile”, se amuză John Delingpole, autorul cărții „Să ucizi planeta pentru a o salva: cum ruinează ecologiștii Pământul, distruc economia și fură locurile de muncă”.

„Evident, filmul nu spune nimic pe care să nu îl fi spus și eu de un deceniu încoace”, comentează Delingpole pentru Breitbart. „Că energiile refolosibile sunt scumpe, distrug mediul, nu reduc consumul de combustibili fosili, nu reduc emisiile de CO2, ucid păsările și liliecii, strică peisajul, natura solurilor, îi îmbogățesc pe capitaliștii de cumetrie în detrimentul utilizatorului de energie obișnuită.”

Și Delingpole conchide:

„Însă ceea ce îl face în mod special mortal și eficace ca armă împotriva mișcării Verzi este că filmul nu a fost făcut de unul dintre dușmanii săi declarați, ci de unul din aliații săi naturali.”

Iată-l aici gratuit: