Evenimentul Zilei > Sport > Vedete la ananghie
Vedete la ananghie

Vedete la ananghie

Explicaţia evoluţiilor neconvingătoare din ultimul timp ale „câinilor roşii“ stă în eclipsa de formă a starurilor. Supăraţi pe antrenori şi pe conducere, Cristea, Zicu şi Dănciulescu vor să-şi arate valoarea, astăzi, împotriva liderului CFR Cluj.

Pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, CFR Cluj ar putea fi pusă azi în situaţia deloc plăcută de a-şi apăra poziţia de lider în Liga I la fotbal, în partida pe care urmează să o dispute (ora 20.30, în direct la Kanal D) cu Dinamo.

Un eşec al ardelenilor în confruntarea din „Groapă“, coroborat cu o victorie a Stelei la Vaslui (deznodământul acestei întâlniri va fi cunoscut la ora meciului dintre „câini“ şi „ceferiş ti“) ar produce schimbarea în fruntea clasamentului. Astfel, Steaua ar trece pe primul loc, iar CFR va fi nevoită s-o privească de jos în sus. Înaintea partidei directe, Dinamo şi CFR Cluj traversează perioade incerte, dar numai ardelenii fac eforturi disperate pentru a-şi îndrepta situaţia, aruncând în joc impresionante sume de bani.

O victorie cu Dinamo va fi recompensată de conducerea din Gruia cu o primă de 10.000 de euro de căciulă. În schimb, „roş-albii“ evoluează de câteva runde fără prime, din pricina situaţiei nu prea fericite din clasament. Se pare că patronul stelist Gigi Becali îşi va băga iarăşi coada, aşa cum a procedat în primăvara anului trecut, şi îi va răsplăti el pe dinamovişti.

Summitul le-a dat
programul peste cap

Ajunşi în Bucureşti, clujenii s-au cazat la „Crystal Palace“, proprietatea lui Bogdan Dragomir (fiul preşedintelui LPF). „E singurul hotel mai de Doamne-ajută la care am găsit locuri libere. Am fi vrut să stăm la Phoenicia (n.r. – unde acţionar este preşedintele dinamovist Nicolae Badea), dar şi aici toate camerele sunt ocupate“, ne-a declarat Ioan Andone, care la meciul de mâine va lua loc în tribune, printre suporterii dinamoviş ti, deoarece este suspendat ca urmare a eliminării din meciul cu Poli Iaşi.

Înghesuiala din hotelurile bucureş- tene a fost provocată de Summitul NATO, care paralizează în aceste zile Capitala. Când au venit la Bucureşti pentru meciul de Cupa României cu FC Braşov, clujenii s-au cazat la Hotelul „Marriott“, stabiliment de cinci stele la care au mai tras doar starurile de la Real Madrid, înaintea întâlnirii din Liga Campionilor cu Steaua. Haită fără motivaţie În lotul echipei Dinamo domină o stare de lehamite. Situaţ ia de la Dinamo a fost remarcată şi de adversarii din campionat ai „câinilor“.

Elocventă în acest sens este o scenă petrecută după terminarea jocului Dinamo – Poli Iaşi. Ionuţ Popa, antrenorul moldovenilor, a intrat în vestiarul bucureş tenilor şi l-a muştruluit zdravăn pe Andrei Cristea, fostul său elev de la Poli, pe care l-a acuzat că nu se implică suficient în joc.
 
„Bă, după cum joci acum, n-ai loc la Poli nici în lotul de 18!“, i s-a adresat tehnicianul, moment în care mijlocaşul a plecat capul umil, fără să riposteze. Cristea este însă preferatul lui Borcea şi niciun antrenor de la Dinamo nu-şi permite să-l uite pe banca de rezerve mai multe etape la rând.

Dănciulescu suferă
ca un câine

Corul nemulţumiţilor de la Dinamo este completat de Ionel Dănciulescu. Devenit cel mai vechi jucător din lot după plecările lui Florentin Petre şi Claudiu Niculescu, atacantul este supărat că nu i s-a mărit cu 60.000 de euro contractul de joc, aşa cum i s-a promis în repetate rânduri.

După ce a marcat în meciurile cu Poli Iaşi şi cu Universitatea Cluj, „Danciu“ nu s-a bucurat din toată inima, supărarea putându-i-se citi pe chip. Peste toate aceste probleme, la Dinamo face ravagii în aceste zile şi gripa, care nu le-a permis mai multor titulari să se pregătească normal în decursul acestei săptămâni.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo:
Lobonţ – Todorovski, Moţi, Izvoranu, Pulhac – Torje, Ropotan, Mărgăritescu – Dănciulescu – Miranda, Fl. Bratu

CFR:
Hirschfeld – Tony, Cadu, De Sousa, Dorsin – Dani, Leao, Culiu – Semedo, Fabbiani, Dubarbier