Echipa FC Vaslui a pierdut aseară cel mai important joc din istoria clubului.
Elevii antrenaţi de Viorel Hizo au capotat în “Ţara Cantoanelor”, în faţa formaţiei FC Zürich (scor 0-2).

Doar 6.200 de spectatori au asistat la întâlnirea care a avut loc pe arena “Letzigrund”. Oaspeţii au avut aproximativ 100 de susţinători.

În cealaltă dispută a Grupei D, italienii de la Lazio Roma au trecut fără emoţii, pe teren propriu, de formaţia lusitană Sporting Lisabona (scor 2-0).

Moldovenii aveau nevoie de o victorie pentru a se califica în premieră în primăvara europeană, iar în caz contrar ar fi trebuit să obţină un rezultat identic cu cel din confruntarea Lazio – Sporting.

“Galben-verzii”, urmăriţi de ghinionul accidentărilor

Vasluienii au început meciul din Elveţia fără trei piese esenţiale. Atacanţii Mike Temwanjera şi Wesley Lopes, precum şi fundaşul Paul Papp au fost suspendaţi. Ca şi cum aceste absenţe nu ar fi fost de ajuns, moldovenii au mai pierdut, în timpul jocului, alte două “piese grele”.

Portarul Cerniauskas s-a accidentat după o jumătate de oră şi i-a lăsat locul neexperimentatului Claudiu Puia, iar “perla” Lucian Sânmărtean a fost nevoit să declare forfait în minutul 53, tot lovit. Astfel, pe teren a apărut Willian Gerlem.

Brazilianul a gafat nepermis în minutuil 69, iar gazdele au deschis scorul printr-o execuţie superbă a lui Margairaz (şut la vinclu).

“Dulăul” Viorel Hizo a dat cu fesul de pământ

Vasluienii nu au avut reacţie în faţa unor elveţieni care nu au jucat cu răutate, dar nici nu puteau să-şi bage singuri mingea în poartă. La un moment dat, tehnicianul Viorel Hizo şi-a smuls fesul pe care îl purta pe cap şi l-a aruncat la pământ, enervat pe apatia celor care ar fi trebuit să scrie istorie pentru clubul moldav.

În finalul confruntării, “ceasornicarii” au mai înscris o dată şi au obţinut o victorie doar de palmares, prima a lor din această fază a competiţiei.

“Gerlem a fost iresponsabil”

După meci, “galben-verzii” au ieşit de pe teren cu capetele plecate. Antrenorul Viorel Hizo a deplâns soarta potrivnică.

“Am fost nevoit să bag un portar care a a apărat doar două meciuri de Cupă. A ieşit şi Lucian Sânmărtean, nu credeam că vom avea asemenea probleme. Ne-a anulat toată forţa ofensivă. Ne-a lipsit şi Paul Papp la fazele fixe. Am avut câteva ocazii, dar n-am reuşit să marcăm”, a spus “Dulăul”.

El a “muşcat” şi din Gerlem, cel care a gafat la prima reuşită a gazdelor. “Gerlem a fost total iresponsabil, a pierdut mingea şi am primit gol din cauza lui”, a tunat durul tehnician.

RATARE. Hizo s-a lamentat permanent
FOTO: REUTERS

"Gerlem a fost total iresponsabil la faza primei reuşite a elveţienilor. A pierdut mingea şi am primit gol din cauza lui.”

VIOREL HIZO, antrenorul echipei FC Vaslui

"Am luat uşor ambele goluri. Toată lumea a avut încredere în noi, păcat că am ratat calificarea. Ne axăm pe campionat.”

ADAILTON, jucătorul echipei FC Vaslui

Citiţi şi:

  • Liga Europa: Rezultatele din ultima etapă
  • Steaua a reuşit miracolul: calificare istorică în primăvară