Evenimentul Zilei > Actualitate > Vasile Dâncu: „Ioan Rus a fost PRESAT DIN INTERIORUL USL să facă lucruri pe care nu le consideră legale!”
Vasile Dâncu: „Ioan Rus a fost PRESAT DIN INTERIORUL USL să facă lucruri pe care nu le consideră legale!”

Vasile Dâncu: „Ioan Rus a fost PRESAT DIN INTERIORUL USL să facă lucruri pe care nu le consideră legale!”

Într-un interviu acordat citynews.ro, Vasile Dâncu, apropiat al lui Ioan Rus a declarat că fostul ministru de interne a fost presat să facă lucruri pe care nu le consideră legale.

"A fost presat din interiorul coaliţiei de guvernare să facă lucruri pe care nu le consideră legale", a spus Dâncu. 
Vasile Dâncu a mai adăugat că succesorul lui Ioan Rus de la ministerul de interne este important pentru că "va fi omul care trebuie sa facă lucrurile pe care nu vrea Rus sa le facă". 
"Sigur că acela s-a angajat să facă asta. Probabil că va trebui să găsească o soluţie pentru ca referendumul să fie validat. Numele lui nu contează, contează doar misia. Ce nu ştiu politicienii este că MAI nu este un minister oarecare, este greu să-l încaleci politic. Cred că, în cele trei luni, Rus a readus speranţa profesioniştilor şi oamenilor cinstiţi că MAI ar putea să redevină un loc al vegherii la legalitate şi ordine publică şi nu un instrument politic", a adăugat Dâncu. 
Vasile Dâncu i-a luat apărarea lui Ioan Rus, adăugând că fostul ministru de interne nu se lasă implicat "în cârdâşii sau solidarităţi imorale".
"Ioan Rus a comis naivitatea de a se reîntoarce în politică în numele unor idealuri care i-au rămas în minte şi inimă din primul lui mandat, ignorând faptul că lumea politică s-a schimbat între timp. Şi PSD-ul s-a schimbat, iar lupta pentru postul de ministru de interne este importantă, într-o epocă în care puşcăria a început să devină unitate de măsură a politicii. Ioan Rus nu se lasă târât în nici o măgărie, nu acceptă cârdăşii sau solidarităţi imorale", a spus Dâncu. 
Vasile Dâncu a mai adăugat că USL pierde mult la capitolul credibilitate datorită plecării lui Ioan Rus din guvern.
"Din păcate, USL pierde foarte mult prin plecarea lui Ioan Rus. Încă nu cred că a estimat cineva cât de mare este golul de credibilitate. Rus avea al doilea nivel de credibilitate din guvern şi, dincolo de contestările unor activişti politic sau a partenerilor din PNL, era o garanţie de seriozitate în faţa  electoratului. În plus, realiza cel mai bine legătura, fragilă, dar legatura, dintre Guvern şi o regiune importantă, Transilvania. ", a spus acesta.
"Sper că Victor Ponta ştie bine ce trebuie făcut şi că planul poate să fie pus în practică în condiţiile în care renunţă la unul din generalii care îi asigurau spatele", a mai completat Dâncu.
CITIŢI ŞI:

  • Vasile Dâncu: "Ioan Rus are un coleg care salivează la gândul că ar putea fi şeful poliţiştilor"
  • Ministrul de Interne, Ioan Rus, şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, au demisionat. Rus: Au fost presiuni, începând cu Băsescu şi terminând cu Antonescu
  • Oprişan: Ioan Rus este "un tip OK", demisia sa este surprinzătoare
  • Băsescu: "Atât premierul Ponta, cât şi ministrul Rus, s-au aşezat într-un ridicol greu de comparat. Actualizarea listelor nu se face cu ‘nea Vasile"
  • MINI – RECENSĂMÂNT INSTANT. Cum vrea Ioan Rus să-i numere pe români: „Mă, Popescu Vasile există?”
  • INCREDIBIL. Tromboanele primarilor stahanovişti, care au dublat producţia de voturi
  • Ioan Rus: Listele electorale vor fi organizate printr-un mini recensământ, până pe 24 august
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.