Vara asta suntem lideri!

Vara asta suntem lideri!

Echipa nationala de fotbal a invins aseara Slovenia si se mentine in pozitia de lider al Grupei G de calificare la Euro 2008. VIDEO

Nationala de fotbal a Romaniei isi va petrece vacanta de vara in fotoliul de lider al Grupei G de calificare la Euro 2008, dupa ce a invins cu 2-0 Slovenia, aseara, la Timisoara, prin golurile lui Mutu si Contra.

In urma cu patru zile, elevii lui Victor Piturca se impusesera si la Cejle, cu 2-1, in fata adversarilor de aseara. In acest moment, tricolorii au trei puncte peste Olanda, marea favorita a grupei, „portocala mecanica” avand insa un joc mai putin disputat. Invingatoare la Sofia, in fata Belarusului, scor 2-1, Bulgaria se tine scai de Romania. Vecinii de la Sud de Dunare se afla pe locul doi in grupa, la doua puncte de tricolori si, la fel ca acestia, au un meci mai mult decat Olanda, care nu a jucat in aceasta etapa.

Slovenia, o prada usoara

Ne puteți urmări și pe Google News

Vaduvita de mai multi titulari, printre care Cesar, Koren si Acimovici, reprezentativa slovena a fost o prada usoara pentru Mutu si compania, care obtin astfel punctaj maxim din „dubla” verii. Romania a razbunat astfel cu varf si indesat eliminarea din barajul pentru Mondialul din 2002, suferita in fata Sloveniei lui Rudonja si Katanec.

Meciul a inceput perfect pentru tricolori, care au ratat prima ocazie de gol prin Mutu, in secunda 18. Scapat singur cu portarul Samir Handanovici, „decarul” nationalei l-a evidentiat pe sloven, cel mai bun om al oaspetilor la Timisoara. Mutu s-a revansat insa cu patru minute inainte de pauza, cand a reluat cu capul, in poarta lui Handanovici, centrarea lui Codrea.

Asta dupa ce fundasul Goian a fost aproape de deschiderea scorului in minutul 30, cand a nimerit bara adversa. Fundasul stelist a gafat insa impardonabil la doua minute de la reluare, cand i-a pus mingea pe tava lui Lavrici, atacantul sloven sutand aiurea, fata in fata cu Lobont.

La meciul cu numarul 60 in echipa nationala, timisoreanul Cosmin Contra si-a facut un cadou perfect. „Gurita” a dus scorul la 2-0, in minutul 70, printr-un eurogol: sut fara preluare, din afara careului. Capitanul Chivu a ratat insa sarbatorirea cu un gol al celui de-al 50-lea meci sub tricolor.

Basescu a ghicit scorul

Fata de meciul de la Celje, Victor Piturca a operat cateva modificari in garnitura de start. Suspendat in Slovenia, Goian a jucat titular, conditii in care capitanul Cristi Chivu a urcat in linia mediana, in locul lui Dorel Stoica. Pe flancul drept, Banel Nicolita i-a cedat locul lui Florentin Petre, iar pe cel stang, Rosu a fost inlocuit de Zicu. Machidonul nu a jucat decat o ora, dupa care a fost inlocuit de jucatorul de la Recreativo Huelva.

Prezent la meci, presedintele Traian Basescu a pronosticat inainte de startul intalnirii, pentru „Evenimentul zilei”, o victorie a tricolorilor cu scorul de 2-0. „A venit si randul lui Mutu, veti vedea”, a spus Basescu. Profetiile „Oracolului de la Cotroceni” s-au adeverit, Mutu deschizand scorul, iar Contra ducand avantajul la 2-0.

Tribunele nu s-au umplut

Pretul biletelor, impus de FRF, a facut ca in tribunele stadionului „Dan Paltinisanu” sa fie doar 20.000 de oameni. Multi dintre timisoreni au boicotat partida Romania - Slovenia, nemultumiti ca intrarea a fost prea scumpa. Reteta preconizata de Ionut Lupescu, care spera ca incasarile de pe urma meciului de la Timisoara sa fie de aproximativ 300.000 de euro, s-a dovedit a fi doar o utopie. Oficialii de la Casa Fotbalului au fost huiduiti chiar din startul partidei.

Tonul a fost dat de un grup de fani aradeni, masati la peluza din stanga tribunei oficiale, care a injurat federatia. Au urmat suporterii timisoreni de la peluza ocupata de obicei de galeria echipei Poli. „Satra de tigani, vi se rupe de fani! Vreti doar bani!”, a fost mesajul, scris pe doua bannere, de fanii banateni. Nici Mitica Dragomir, presedintele LPF, nu a scapat de furia suporterilor.

Vezi golul lui Adrian Mutu

Vezi golul lui Cosmin Contra

Cititi si: Contra: Inca un hop in Belarus