Van Gaal, înaintea lui Bölöni

Van Gaal, înaintea lui Bölöni

Louis van Gaal, antrenorul echipei AZ Alkmaar, noua campioană a Olandei la fotbal, a fost contactat de federaţia belgiană (URBSFA) pentru a prelua funcţia de selecţioner al primei reprezentative. Pe lista candidaţilor pentru acest post se află şi Ladislau Bölöni, tehnician la Standard Liege.

Cotidianul „Het Laatste Nieuws” notează că oficiali ai URBSFA s-au deplasat, miercuri, în Olanda, pentru a discuta cu Van Gaal, care are contract cu AZ Alkmaar până în iunie 2010. Tehnicianul olandez ar putea cumula funcţia de la Alkmaar cu cea de selecţioner.

Selecţionata belgiană a rămas fără antrenor la începutul acestei luni, Rene Vandereycken fiind demis din cauza rezultatelor slabe ale echipei. Sub conducerea lui, „dracii roşii” au ratat calificarea la Euro 2008, iar şansele de a merge la Cupa Mondială de anul viitor sunt minime. Formaţia ocupă locul patru în Grupa 5, cu şapte puncte.

Federaţia belgiană i-a mai contactat pe Eric Gerets, de la Olympique Marseille, şi pe Michel Preud'homme (KAA Gent), ambii declinând însă ofertele.

Ne puteți urmări și pe Google News

În afară de Bölöni, pe lista candidaţilor se mai află Hugo Broos, Marc Wilmots şi Jean-François De Sart.

CITIȚI ȘI:

Bölöni, în cărţi pentru Belgia

Bölöni: NU pentru România, DA pentru Belgia