Evenimentul Zilei > Politica > Valerie Cioloş a cântat pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”
Valerie Cioloş a cântat pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”

Valerie Cioloş a cântat pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”

Aşa cum a anunţat anterior, soţia premierului, Valerie Cioloş, a susţinut ieri seară, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, un concert de muzică sacră, în cadrul unei campanii ce a avut ca scop achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”.

Concertul a fost susţinut în prezenţa a peste 100 de persoane, care au fost îndemnate să doneze pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului” de Constantin Brâncuşi.

Cei prezenţi au primit, la intrarea în catedrală, pliante cu programul evenimentului pe care erau trecute mai multe conturi bancare, la mai multe bănci, în lei, euro şi dolari, unde pot dona pentru achiziţionarea acestei sculpturi, informează Mediafax.

Ea nu a declarat nimic înainte de concert, spunând că este emoţionată şi că vrea să îşi păstreze vocea.

Concertul de muzică sacră a început la orga catedralei unde cântă corul, cu rugăciunea ”Tatăl Nostru”, interpretată de tenorul Ioan Chiciudean, a continuat cu piesa ”Ave Maria” susţinută de Valérie Cioloş, respectiv cu piesa ”Care Selve” susţinută de soprana Alexia Trif.

Celebra operă a lui Constantin Brâncuşi, "Cuminţenia Pământului", ultima pe care statul român o mai poate recupera, este expusă, în prezent, la Muzeul Naţional Cotroceni. Proprietarii operei de artă – urmaşele arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera chiar de la Constantin Brâncuşi – şi-au recâştigat dreptul asupra lucrării după vreo nouă ani de procese şi au transmis, prin intermediul avocaţilor, că nu sunt dispuşi să dea „Cuminţenia Pământului” pe „mai nimic”.