Cel mai vechi mesaj trimis de Ziua Îndrăgostiţilor datează din 1477. Potrivit legendei, era odată un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă la luptă.

Împăratul a văzut că, în locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin a fost întemnițat și condamnat la moarte

Valentin, care era un preot crestin, şi credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzică. Aşa că a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsite de împărat.

Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind “Adu-ți aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie, în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viața Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală, notează wikipedia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE