Evenimentul Zilei > Monden > Valentine’s Day. Povestea despre care nu se vorbește
Valentine’s Day. Povestea despre care nu se vorbește

Valentine’s Day. Povestea despre care nu se vorbește

Ziua Îndrăgostiţilor sau Valentine's Day este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie. Este ziua în care cei îndrăgostiţi îşi arată afecţiunea oferind flori, inimioare, bomboane şi mesaje de dragoste.

Cel mai vechi mesaj trimis de Ziua Îndrăgostiţilor datează din 1477. Potrivit legendei, era odată un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă la luptă.

Împăratul a văzut că, în locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin a fost întemnițat și condamnat la moarte

Valentin, care era un preot crestin, şi credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzică. Aşa că a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsite de împărat.

Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind „Adu-ți aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie, în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viața Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală, notează wikipedia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE