Evenimentul Zilei > Social > Vaccinurile Moderna și Pfizer ajută sistemul imunitar să combată mutațiile SARS-Cov-2. Acum se studiază „răspunsul” față de varianta Delta
Vaccinurile Moderna și Pfizer ajută sistemul imunitar să combată mutațiile SARS-Cov-2. Acum se studiază „răspunsul” față de varianta Delta

Vaccinurile Moderna și Pfizer ajută sistemul imunitar să combată mutațiile SARS-Cov-2. Acum se studiază „răspunsul” față de varianta Delta

Cercetătorii din întreaga lume încearcă să afle ce eficacitate au vaccinurile în fața mutațiilor virusului SARS-Cov-2.

Cercetătorii au descoperit că celulele T de la persoanele care s-au vindecat de Covid-19 sau au fost imunizate cu vaccinurile Moderna sau Pfizer-BioNTech, sunt în măsură să recunoască și să neutralizeze mai multe mutații îngrijorare ale SARS-CoV-2. Studiul a fost publicat în Cell Reports Medicine.

Celulele T și variantele mutante

Cercetătorii susțin că studiul lor demonstrează că atât celulele T „ajutătoare”, cât și celulele T „ucigașe” pot acționa asupra formelor mutante ale virusului.

Studiul se refeeră la patru mutații extrem de răspândite Alpha (B.1.1.7), Beta (B.1.351), Gamma (P.1) și Epsilon (B.1.427 / B.1.429). Varianta Delta a devenit predominantă după inițierea studiului, anunță site-ul web al Institutului de Imunologie La Jolla (LJI), așa că nu a fost inclusă în acest prim studiu. Studiile aflate în curs au fost extinse, astfel încât se va investiga modul în care celulele T interacționează și cu alte variante, inclusiv Delta.

Cum s-a făcut studiul?

Cercetătorii au analizat comparativ „funcționarea”celulelor T la trei grupuri diferite de oameni. În primul grup au fost selectate persoane care s-au vindecat de Covid-19. În al doilea grup au fost incluse persoane care au primit fie vaccinul Moderna, fie Pfizer-BioNTech. În sfârșit, al treilea grup a fost format din persoane care nu au fost expuse la SARS-CoV-2 (din probele luate înainte de pandemie).

Cercetătorii au testat răspunsurile celulelor T împotriva mutațiilor Alpha, Beta, Gamma și Epsilon. Ei au descoperit că atât persoanele vaccinate, cât și pacienții recuperați aveau celule T cu reactivitate încrucișată , celule care ar putea „răspunde” acestor variante ale virusului SARS-Cov-2.

Vaccinurile funcționează împotriva mai multor variante „”îngrijorătoare

„Cu acest studiu, mesajul de bază este optimist …. În ceea ce privește răspunsul celulelor T, sistemul dvs. imunitar este încă capabil să recunoască aceste noi variante, iar celulele T vor putea răspunde „, susține Alison Tarke, doctorandă la Universitatea din Genova și șefa grupului de cercetători, scrie Indian Express.