Vacanţe la preţ mic, pe viaţă

Vacanţe la preţ mic, pe viaţă

Cei care nu au bani pentru a cumpăra o casă de vacanţă pot opta pentru rezervarea unei astfel de proprietăţi timp de o săptămână, an de an, pe viaţă, la un preţ de doar câteva mii de euro.

Sistemul time sharing presupune achitarea unei anumite sume de bani în vederea rezervării unei proprietăţi de vacanţă într-un loc preferat timp de o săptămână, în fiecare an, pe tot parcursul vieţii plătitorului. Suma, în cele mai multe cazuri, se achită integral, la semnarea contractului. Proprietatea poate fi utilizată, în săptămâna rezervată, atât în scop propriu, cât şi pentru închiriere, lucru care poate garanta recuperarea investiţiei în câţiva ani.

Italia, Turcia şi Creta, printre cele mai ieftine "destinaţii"

Printre cele mai ieftine locuinţe de vacanţă în sistem time sharing se numără o proprietate din Assisi, Italia. Săptămâna liberă a acestei proprietăţi este cea de-a 27 din fiecare an, restul fiind deja rezervate. Preţul acestei locuinţe, care are două camere şi un loc de parcare, este de 5.000 de euro pentru o săptămână, în fiecare an, toată viaţa. Assisi se află foarte aproape de Perugia şi lacul Trasimeno.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă ofertă rezonabilă ca preţ vine din partea unui dezvoltator din Turcia, care vinde, în sistem time sharing, apartamente cu două camere în staţiunea Camzuva, Kemer. Preţul pentru a rezerva aici o astfel de locuinţă timp de o săptămână în fiecare an, este de 7.000 de euro, iar proprietatea poate găzdui până la cinci oaspeţi. În complexul din care aceasta face parte există şi un centru de recreere, potrivit naturland.com.

Acelaşi preţ este cerut şi de dezvoltatorii unui complex rezidenţial din Creta, localizat în zona golfului Mirabello, aproape de un Aqua Park şi de o zonă comercială plină cu magazine şi taverne. Proprietatea are tot două camere şi poate fi ocupată de 4-5 persoane în acelaşi timp, potrivit informaţiilor postate de vânzător pe bluegr.com. De precizat că, pentru sistemul time sharing, locuinţa mai este disponibilă doar pentru cea de-a 35 săptămână din an.

Ofertele în Veneţia sau Franţa pornesc de la 8.500 de euro

Astfel de oportunităţi există şi pentru cei care au vizitat şi s-au gândit la achiziţionarea unei locuinţe disponibile an de an, timp de o săptămână, în insulele Canare. La un preţ de 8.500 de euro, se poate rezerva aici o locuinţă cu două camere, garaj şi piscină comună, care poate primi o familie compusă din patru persoane.

Ceva mai scump, la un preţ de 9.000 de euro, persoanele care preferă Franţa, pot să-şi asigure o locuinţă de vacanţă în fiecare an în regiunea Montgudet, care beneficiază de facilităţi precum piscină, loc de parcare şi acces la un teren de golf. Proprietatea despre care vorbim este reprezentată de un studio complet mobilat şi utilat.

Veneţia are, de asemenea, o multitudine de oferte pentru cei interesaţi de locuinţe în sistem time sharing. Cele mai mici preţuri încep aici de la aproximativ 10.500 de euro pentru un apartament cu două camere aflat într-o clădire veche localizată în apropierea Pieţei San Marco, potrivit igioiellideldoge.it.

Persoanele care doresc să devină coproprietari pe o locuinţă în zone mai exclusiviste, precum Saint Tropez, de pildă, vor scoate din buzunar sume care depăşesc 15.000 de euro. La acest preţ se vinde dreptul de a utiliza, în fiecare an, timp de o săptămână, un apartament cu două camere, complet mobilat şi utilat, în vestita staţiune de pe Riviera Franceză.

Acelaşi preţ este valabil şi pentru o garsonieră situată într-un mic ansamblu de vile construit pe malul lacului Como, Italia, una dintre cele mai exclusiviste zone de vacanţă din Europa. Proprietăţile promovate aici sunt complet mobilate şi utilate, beneficiază de locuri individuale de parcare şi pază permanentă.

Pentru sume mai mari, cuprinse între 15.000 şi 20.000 de euro, cei interesaţi pot obţine dreptul de utilizare a unor proprietăţi mai mari, în genul apartamentelor cu trei sau patru camere.