"Nu am făcut niciun secret din a spune că există suspiciuni asupra modului în care s-a constituit majoritatea parlamentară, asupra mecanismelor care au determinat traseismul. Ceea ce am văzut extras (în presă – n.r.) face abstracţie de la contextul în care am pronunţat acel lucru. Este vorba de această suspiciune care este puternică şi foarte serioasă. Sunt convins că în cazul în care aceste suspiciuni sunt fundamentate, instituţiile abilitate îşi vor exercita competenţele, îşi vor face treaba. Toate aceste lcururi vor ieşi la suprafaţă la momentul oportun", a spus fostul premier la o întâlnire cu simpatizanţi ai Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta.
Cu doar câteva ore înainte, preşedintele interimar al PNL Bucureşti i-a solicitat lui MRU să comunice Parchetului General numele parlamentarilor despre care a afirmat că sunt cumpăraţi.
"Eu cred că dacă Mihai Răzvan Ungureanu nu spune cine este acel sau cine sunt acei parlamentari care sunt cumpăraţi, acest domn Ungureanu devine tăinuitor. El personal chiar spune că a văzut un parlamentar care a luat bani ca sa dea jos un guvern. Drept pentru care îl somez public pe domnul Mihai Ungureanu să comunice în 24 de ore Procuraturii cine este făptuitorul. În caz contrar, prin păstrarea tăcerii, Mihai Răzvan Ungureanu devine făptaş, devine penal", a afirmat Nicolăescu.
Preşedintele interimar al PNL Bucureşti a mai declarat că Traian Băsescu îl foloseşte pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru a da PDL o nouă imagine.
"În propaganda de umilire a poprului român, Traian Băsescu şi l-a pus în faţă, mai nou, pe Mihai-Răzvan Ungureanu. Faptul că Traian Băsescu a ajuns la cea mai scăzută cotă de popularitate pe care a avut-o vreun preşedinte în ultimii 22 de ani arată în mod indubitabil că a dezamăgit o ţară întreagă de o manieră fără precedent", a spus Nicolăescu.