Evenimentul Zilei > Sport > „Unii de-abia aşteaptă să pierdem”
„Unii de-abia aşteaptă să pierdem”

„Unii de-abia aşteaptă să pierdem”

Chemat să readucă formaţia Oltchim Râmnicu-Vâlcea pe drumul pavat cu rezultate măreţe, Radu Voina, selecţionerul naţionalei feminine, a reuşit duminică seara, alături de elevele sale, o performanţă impresionantă pentru handbalul românesc la nivel de echipe de club: calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

Tehnicianul a vorbit ieri, pentru EVZ, despre succesul vâlcencelor.

EVZ: Felicitări, domnule Voina. Atunci când aţi venit la Oltchim, vă aşteptaţi să fiţi în semifinale atât de devreme?
Radu Voina:
Ştiam că va fi foarte greu, dar mă bucur că am îndeplinit deja acest obiectiv. Recunosc însă că nu mi-e deloc uşor să fiu şi selecţioner al României, şi antrenor la Oltchim. E obositor şi din punct de vedere personal. Deocamdată fac faţă, mă ajută şi rezultatele…

Aţi venit la Oltchim când echipa trecea printr-o perioadă mai slabă. Cum le-aţi motivat pe fete
?
Faptul că pe multe dintre jucătoare le cunosc de la lotul naţional mi-a înlesnit misiunea. Poţi pierde în mai multe feluri. Dacă eşti învins după o partidă în care ai practicat handbal adevărat, supărarea nici nu mai este atât de mare. Cred că asta am schimbat de la venirea mea. Iar fetele trebuie lăudate pentru modul în care s-au comportat în această perioadă. Cu siguranţă, va veni şi momentul în care vom pierde, fie în campionat, fie în Liga Campionilor. Trebuie să fim pregătiţi, pentru că sunt mulţi, prefer să nu dau nume, care vor răul handbalului şi de-abia aşteaptă să trecem prin momente dificile.

Poate Oltchim să viseze la câştigarea Ligii Campionilor?

Eu prefer politica paşilor mărunţi. Mai avem un joc, la Gyor, care va decide ordinea finală. Dacă vom învinge, vom termina pe primul loc şi vom susţine manşa secundă a semifinalelor pe teren propriu. Asta e singura mea preferinţă, nu mă interesează dacă vom întâlni Hypo sau Viborg!

GRUPA 2

Etapa a 5-a