Ungurii aproape că au atins la finele lunii martie deficitul bugetar pentru întregul an

Ungurii aproape că au atins la finele lunii martie deficitul bugetar pentru întregul an

Guvernul ungar a înrgistrat un deficit bugetar la finele lunii martie de 230,9 miliarde de forinţi (781 milioane de euro), a anunţat recent Ministerul Economiei de la Budapesta.

Bugetul central are un deficit de 235,5 miliarde de forinţi, iar fondurile de asistenţă socială au încheiat primul trimestru pe un minus de 3,6 miliarde de forinţi.

În total, deficitul înregistrat în primul trimestru al anului se ridică la 517,5 miliarde de forinți (1,75 miliarde de euro), sumă echivalentă cu 90% din ţinta pe întregul an, de 576 miliarde de forinţi (1,95 miliarde de euro), scrie Portfolio.hu.

Veniturile bugetului central în luna martie au scăzut cu circa 47 miliarde de forinţi, comaprativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce cheltuielile au crescut cu 31,3 miliarde de forinţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, vecinii noștri caută soluții pentru creșterea încasărilor bugetar. Recent, ministrul maghiar al Economiei, Gyorgy Matolcsy, a lansat ipoteza majorării TVA, aflat la cel mai înalt nivel din UE, precum și cea a introducerii unei taxe pe tranzacțiile financiare.

CITIȚI ȘI:

  • Ce RECORD MONDIAL nefericit ar putea bate Ungaria în curând