Ungurii anunta investitii puternice in Romania

Investitorii maghiari din Romania au planuri mari pentru anul 2008.

Ei si-au stabilit, joi seara, strategia de dezvoltare pentru anul in curs si anunta investitii puternice in toate domeniile. Membrii Asociatiei de Afaceri Ungare in Romania (AAUR) considera ca economia Romaniei se dezvolta intr-un ritm alert, ca bancile ofera facilitati ca in oricare alta tara europeana si ca nivelul inflatiei nu este alarmant.

Toate premisele sunt bune.

„Romanii au bani, sunt europeni si au nevoi europene pe care cineva trebuie sa le satisfaca. Pentru noi ca investitori acest lucru e foarte simplu: trebuie doar sa satisfacem niste nevoi si sa le diversificam, iar succesul ne este garantat”, a declarat Zoltan Panczel, manager general Fornetti si vicepresedintele AAUR.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Numim tara asta Republica Federativa Romania” Totusi, investitorii din Ungaria au ce reprosa autoritatilor romane. Cea mai mare problema pe care o resimt marii investitori maghiari prezenti in tara noastra nu este nici birocratia, nici coruptia, nici criza fortei de munca din multe zone, pe care o rezolva angajand mai ales in constructii muncitori din tara lor, ci aplicarea aleatorie a legilor.

„Noi am ajuns sa numim tara aceasta Republica Federativa Romania, atata vreme cat la Registrul Comertului din Iasi procedurile legale sunt aplicate diferit fata de Registrul din Constanta sau Oradea si asa mai departe. Ne plangerm si de birocratie, dar numai prin faptul ca legile se interpreteaza diferit in diferite medii”, a declarat Szabo Istvan - director executiv Gedeon Richter Romania.

AAUR numara in prezent 25 de membri, reprezentand elita investitiilor maghiare din tara noastra, sau altfel spus 80% din banii maghiari investiti aici.

La intalnirea Comitetului Director al Asociatiei, de joi seara, au participat manageri ai celor mai importante afaceri maghiare, cu cifre de milioane de euro. Printre acestia: Szalay Zsolt - directorul executiv al Mol Romania Petroleum Products, Panczel Zoltan - directorul general al Fornetti  Romania, Csenteri Levente, directorul executiv Combridge - Magyar Telecom, si Diosi Laszlo, director general al OTP BANK Romania.