Totul a fost expus într-o carte autobiografică pe care a aceasta a lansat-o recent pe piaţă. Relaţia dintre cei doi s-a consumat între 1989 şi 1993, iar artista susţine că suedezul era dependent de droguri

“La începutul anilor '90, obsesia lui pentru cocaină devenise fără speranţă. Era un pericol social. La Milano, Borg mergea pe străzi şi cerea droguri oricui. Nu-i pasă de reputaţia sa. Într-o zi, când nu mă simţeam bine, pentru a evita un scandal l-am lăsat cu nişte prieteni. Le-am spus că plătesc tot, numai să aibă grijă de el. Era o marionetă cu ochelari, o ruină. În 1981, dependenţa de cocaină l-a împiedicat să câştige finala de la Wimbledon cu McEnroe”, a declarat Berte conform presei din Italia.

“Nu mai aveam nimic să ne spunem şi totul era terminat de mult timp. Pentru a reiniţia relaţia, a propus să facem sex cu o altă persoană. A vrut să facem o orgie, însă asta mi-a provocat dispreţul. A închiriat un etaj întreg cu prostituate. A încercat să mă convingă să particip, îmi spunea că trebuie să fac un pas înainte. Am plecat de acolo şi a doua zi am cerut o limuzină pentru a pleca de acolo”, a mai spus Berte.

Între anii 1980 şi 1984, Borg a fost căsătorit şi cu românca Mariana Simionescu.