UN SCAUN BLESTEMAT. Greșelile gramaticale și de exprimare ale ministrului Educației

UN SCAUN BLESTEMAT. Greșelile gramaticale și de exprimare ale ministrului Educației

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a făcut ieri primele declarații de la numirea sa, presărate cu dezacorduri și greșeli de exprimare.

La începutul discursului său, Liviu Pop s-a referit la incidentul din Dolj, unde un elev a murit după o altercație cu un coleg. Ministrul a afirmat că incidentul "este, în momentul de față, în derulare", referindu-se, de fapt, la cercetări.

Au urmat alte greșeli clare: ministrul interimar i-a mulțumit din suflet fostului ministru Mang "pentru deschiderea pe care a dat-o" și a adăugat că speră "ca și în continuare, și împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea".

Liviu Pop a făcut și dezacorduri în timpul conferinței de presă: "Clasa pregătitoare, repet, ca și celelalte ordine, rămân în vigoare"/ "Vreau să rezolv problemele care le am, nu să-mi pun probleme și-apoi să caut soluții la ele". Ministrul interimar le-a vorbit jurnaliștilor și despre "o prioritate secundară" și a subliniat "că este la bază profesor de matematică". Liviu Pop este cea de-a treia propunere a premierului Victor Ponta pentru funcția de ministru al Educației, după Corina Dumitrescu și Ioan Mang, acuzați de plagiat. El și-a trecut în CV abilităţile de utilizare a xeroxului. Citiți și:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • RELEVANT. Noul ministru al Educației a scris în CV că știe să folosească xeroxul
  • Ministrul Educației Ioan Mang și-a dat demisia
  • Ministrul Educației a semnat de bunăvoie lucrările plagiate. DOVADA, chiar pe site-ul Universității din Oradea
  • Ioan Mang, culmea penibilului: "Acele lucrări sunt plagiate, dar nu sunt scrise de mine"
  • O FAMILIE DE PLAGIATORI! Erica Mang a copiat și ea o lucrare științifică
  • EXCLUSIV EVZ. Ioan Mang se laudă cu distincții oferite de „o fabrică de diplome”