UPDATE.Fostul premier Adrian Năstase a fost audiat de instanţă pe parcursul a două ore, iar la finalul declaraţiei a fost întrebat de procurorul de şedinţă dacă îl cunoaşte pe Constantin Grăjdan, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, şi dacă s-a întâlnit cu el pe parcursul desfăşurării procesului ‘Trofeul calităţii’. Adrian Năstase a explicat că îl cunoaşte pe Grăjdan de aproximativ doi ani, deoarece acesta este membru al Departamentelor din cadrul Consiliului Naţional al PSD şi participă în fiecare joi la şedinţele acestor departamente.
 Năstase a spus că a discutat cu Grăjdan despre modul de construire a noilor instituţii şi structurile de conducere, însă nu au vorbit nimic legat de procesul ‘Trofeul calităţii’. Procurorul de şedinţă l-a mai întrebat pe Adrian Năstase dacă a avut o convorbire telefonică cu Grăjdan, la ora 5.00, pe 22 mai, ziua în care Grăjdan a depus în instanţă o cerere privind retragerea ISC ca parte civilă din procesul ”Trofeul calităţii”.
 Întrebarea a fost respinsă de instanţă, după ce avocaţii s-au opus, pe motiv că acţiunea lui Constantin Grăjdan este cercetată de DNA şi nu face obiectul acestui proces.
DNA l-a trimis în judecată pe 20 ianuarie 2009 pe fostul premier Adrian Năstase, sub acuzaţia că în 2004 s-ar fi folosit de ”influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid” pentru organizarea unui simpozion intitulat ”Trofeul calităţii în construcţii” cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, la care urma să participe.
În ianuarie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare, iar fostul premier a declarat recurs.