Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou caz de infecţie intraspitalicească
Un nou caz de infecţie intraspitalicească

Un nou caz de infecţie intraspitalicească

O femeie în vârstă de 30 de ani, care a suferit, ieri, o întrerupere de sarcină, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, a intrat în şoc septic, ca urmare a unei infecţii intraspitaliceşti.

Ioana Constantin, din comuna argeşeană Căteasca, s-a prezentat, ieri , la spital, în jurul orei 11.00, solicitând o întrerupere de sarcină. Potrivit directorului DSP Argeş, Anca Alexandrescu, citat de Mediafax, intervenţia a decurs fără probleme, aşa că, pacienta a fost lăsată să plece acasă.
După numai câteva ore, însă, femeia a început să se simtă rău şi a intrat în stare de şoc. Familia a sunat la Serviciul Unic de Urgenţă şi o salvare s-a deplasat la domiciliul femeii pentru a o transporta la spital. Ioana Constantin a fost dusă imediat în secţia de Terapie Intensivă.
"Pacienta a fost adusă cu ambulanţa de la Căteasca la Piteşti, la spital, fiind condusă în Secţia de Terapie Intensivă, unde a fost supusă investigaţiilor şi tratamentului medical. Nu prezenta hemoragie genitală sau alte aspecte medicale, iar în acest moment ea se află internată în continuare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind echilibrată hemodinamic. Din primele noastre cercetări, după ce o comisie a instituţiei pe care o conduc s-a deplasat la acest spital, rezultă că ar putea fi vorba despre o infecţie intraspitalicească, deocamdată neconfirmată", a declarat doctor Anca Alexandrescu, director DSP Argeş, conform sursei citate.
Directorul DSP spune că primele cercetări indică faptul că sursa infecţiei ar putea fi mănuşile chirurgicale şi setul perfuzabil de proveninţă chinezească.
Transportată la Bucureşti
Din cauza stării grave în care se afla pacienta, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti au cerut transferul acesteia la Bucureşti. Astfel, femeia a fost adusă, în jurul orei 14.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Bogdan Popescu, femeia  a fost dusă în secţia Urgenţe, pentru prelevarea analizelor, după al căror rezultat se va decide dacă aceasta va fi transportată la Terapie Intensivă sau pe secţia de Ginecologie.

"Pacienta a ajuns la noi conştientă şi stabilă din punct de vedere hemodinamic.  Acum i se administrează o triplă asociere de antibiotice care să prevină agravarea stării de sănătate", a declarat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB.

MS ia atitudine

Ministerul Sănătăţii a cerut, în această dimineaţă, Direcţiei de Sănătate Publică Argeş să înceapă o anchetă epidemiologică în cazul tinerei internate în Spitalul Judeţean Piteşti.
Investigaţiile se află în derulare şi constau în recoltarea de probe din secţiile unde pacienta a fost internată, din sala unde a avut loc întreuperea de sarcină şi din   materialele sanitare folosite sau microflora de pe suprafeţele existente.

Începând de astăzi şi până la finalizarea anchetei epidemiologice, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a interzis activitatea medicală în sala de tratament a secţiei de Obstetrică –Ginecologie nr 1 şi a cerut unităţii sanitare începerea operaţiunilor de sterilizare la blocul operator şi înlocuirea mesei chirurgicale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: